Travel Advenures

Reis inspiratie

Albanië

Een land waar je niet direct aan denkt om eens naar toe te gaan. Het heeft niet de toeristische faciliteiten die we gewend zijn in Europa. Dat geeft juist de charme aan het land. Een puur land waar het genieten is van de eenvoud. Onbegrensde Allroad wegen op elk niveau. Authentieke dorpen, warm water bronnen en uitrusten aan het strand.

Albanië grenst aan de landen Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland. Het ligt aan de Ionische en Adriatische zee.

De doorgaande wegen zijn over het algemeen redelijk. Zodra je van de hoofdweg afgaat word de weg kwaliteit minder. Er zijn vele lokale onverharde wegen.  

Albanië
Tadjikistan

Tadjikistan

Niet het eerste land waar je aan denkt om een stukje snelweg te gaan rijden. De M41 door Tadjikistan wordt gebruikt voor transport van China naar Dushanbe. De oude zijderoute wordt nu bereden door vrachtwagens met zwaar uitgevoerde trailers. De weg is voor het grootste deel onverhard of slecht. De M41 is de op een na hoogste snelweg. Met een hoogte van 4666 meter rij je over de Ak Baital Pas. Vanaf de pas richting Kirgizie kom je op 3900 meter langs het azur blauwe Karakol meer.

De weg wordt gebruikt door reizigers op vele verschillende manieren. Van lopend tot zware Unimog voertuigen. Er zijn in de dorpjes eenvoudige overnachtings mogelijkheden in homestays. Deze bieden avondeten, overnachting en ontbijt. Benzine tanken komt uit emmers of jerrycans.

Naast een aantal homestays bevind zich in de plaats Murghab ook een hotel met de naam: Pamir Hotel.

Charyn Canyon (Kazachstan)

In het zuid oosten van Kazachstan bevind zicht het National Park Charyn Canyon. Het gebied ligt bij de grens met Kirgizië en China. De Canyon is 154 kilometer lang. De rivier de Charyn ontspringt in het Tian Shan gebergte en is 393 kilometer lang. 90 kilometer hiervan bevinden zich in het National Park.


Er zijn vele uitzicht mogelijkheden. Een kleine weg loopt geheel de Canyon in om bij het Eco park aan te komen. Hier kan worden overnacht en worden gegeten. Deze weg mag alleen met een 4x4 worden bereden. (of met een motor :-) )