Oumbouk blog

17 & 18 April 2010 Veluwe

17 & 18 April 2010 Veluwe

17 april

Zaterdag de motoren minimaal gepakt en op weg. Bij Maarsbergen zijn we de snelweg afgegaan. Via landelijke weggetjes via Scherpenzeel naar Renswoude gereden. De ruimtelijke waarden zijn vervangen door kleinere landerijen. Na Renswoude18e eeuwse huisjes Renswoude zijn we richting Lunteren gegaan. We wilden in Lunteren een stop in lassen om een broodje te eten en wat te drinken. In Lunteren aangekomen waren er in het centrum veel oude legervoertuigen te zien.65 jaar bevrijding Lunteren Bij navraag was het de viering van 65 jaar bevrijding. Na de inwendige versterking het eerste stukje all road. De weg begint in het bos en gaat via maisvelden naar het plaatsje De Valk. Het was al enige tijd droog en het zand stuifde aardig  en de motoren gleden aardig door het zand. Het was even  schrikken en wennen. Bij Kootwijkerbroek kwamen we in de buurt van de track die we wilden volgen. Het tweede stukje ging al beter. Het gas er enigszins ophouden en goed opletten voor kuilen en gaten in het pad. Na wat stukjes langs vakantieparken te hebben gereden een schitterend stuk door het Speulderbos gevolgd. Hier konden we kiezen voor Putten of naar Drie. We zijn naar het plaatsje Drie gegaan om een bakje koffie met appeltaart te nuttigen in het " Boshuis" Na in het zonnetje te hebben uitgerust de motoren weer gestart en via Staverden en Leuvenum over de Elspeetse heide gereden naar onze slaapplaats in Hierden.

Speulderbos

Het was even zoeken. De bed & breakfast lag net achter de weg in een oase van rust. Bij aankomst zijn we hartelijk verwelkomt door Curly. Na een rondleiding onze spullen op de kamer gebracht en gevraagd naar een Restaurant in de buurt. Curly wist op loopafstand een goed Restaurant. Na 20 minuten gelopen te hebben kwamen we aan bij "Herberg onze Woudstee". Hier was het gezellig en goed eten.

18 april

Na een goede nachtrust een eenvoudig heerlijk ontbijt genuttigd. De overnachting moest contant worden betaald. Daarom gisterenavond nog op zoek geweest naar een pinautomaat. Het dorp was niet zo groot maar was niet te vinden. Bij navraag was net buiten het dorp een pinautomaat. Na de overnachting betaald te hebben op weg naar Harderwijk. Hier op zoek naar het huis van kennissen die pas waren verhuis. Ze waren niet thuis dat wisten we maar toch nieuwsgierig waar ze woonden. Via de Communicatie hadden we samen contact over waar het ongeveer was. Ik was even gestopt en Janny was verder gereden. Na veel geruis was ze buiten bereik. Ik dacht die komt terug. Als ik ga zoeken zijn we elkaar zeker kwijt. Na 10 min ging de telefoon, waar ik bleef want ze stond voor de deur. (Dit moeten we voor een volgende keer goed afspreken :-) ). Na Harderwijk weer op weg naar de track. Via Leuvenum en Staverden bij Drie weer op de route. Weer het mooie stuk door het Speulderbos naar Putten gereden. Door een opgebroken weg gestrand bij 't Katshuus . Hier dan maar een koffie op en even de route opnieuw bepalen. Een iets verder punt gezocht in de track en na de koffie de motoren weer gestart. Al snel zaten we weer on track en wisselden de landerijen zich af met bossen. Af en toe all road met verschillende ondergronden. Zand, grind en klei. Na Garderen komen we via boerderijerven in een Ardens Landschap. Bossen, FruitboomgaardenGlooiend landschap en bossen. Hier komen we op een onverharde weg die eindeloos lijkt. Door de bossen, langs tuindersbedrijven, maaisvelden. We rijden dit stuk ook weer terug en beieindigen de track in Garderen. We stoppen in GardeSpijk, Lingeren en eten een broodje bij de Bonte Koe . Na de lunch bestijgen we de motoren om via Kootwijkerbroek en Barneveld om de Veluwse bossen achter ons te laten. Veenendaal en Rhenen volgen en we komen weer ruimere landerijen tegen. We zeggen nog tegen elkaar wat is Nederland toch mooi en afwisselend. Na Rhenen de navigatie ingesteld op huis en zo komen we nog langs fruitboomgaarden en belanden we op de dijken langs de rivier de Linge. Alweer een ander landschap. Bij Gorinchem de Snelweg naar huis. Mede dankzij het zeer mooie weer is het een prachtig weekend waar we van hebben genoten en weer wat hebben bijgeleerd.

 

Deel op Social Media: