Oumbouk blog

Dag 5 - Timisoara > Vidin

Dag 5 - Timisoara > Vidin

Woensdag 3 mei (5)

Na een uitgebreid Ontbijt verlaten we de stad en rijden over de vlakte naar de grens met Servië. In Servië rijden we door dorpjes naar de ferry in Stara Palanka over de rivier de Danube. De weg is smal en slingert door het landschap. We moeten nu in de buurt zijn en inderdaad ik zie een bord met een bootje. We rijden door naar het dorp. Een paar huisjes langs het water. Hier is geen pont. Terug naar het bord en er staat een pijl naar rechts. Jawel hier kan een boot komen. Een aanlegsteiger is er niet. Meer een schuine kant meer is het niet. De boot is net vertrokken. We nemen plaats in het restaurant en doden de tijd met koffie en wifi. Na twee uur komt de pont aangevaren. Vol geladen met auto’s en mensen. De pont vaart met zijn klep tegen de wal en twee man scheppen de grond egaal. Dan kan iedereen eraf.

Aan onze kant is het nog rustig. Dat blijft ook zo en we hebben een privé boot. De boot is een drijvend ponton waarnaast een bootje de ponton meesleurt over de rivier. Het bootje draait om en komt zo weer in de vaarrichting. We vertrekken en al stampend ploetert de boot de brede rivier over. De bemanning vist en repareert visnetten.

Aangekomen  vaart de pont ook hier tegen de kant en moeten we wachten totdat met de schep de wal glad is gemaakt. We verlaten de Ferry en rijden langs de rivier de Danube. Door dorpjes en langs de rivier. Dan is het breed dan is het weer smal. De weg is goed en we rijden vlot door om op een terrasje afscheid te nemen van de Danube. We gaan richting grens met Bulgarije. Door het wachten op de boot is het laat en vinden we om half zeven een hotel in de plaats Vidin. Gelegen aan de Danube J

We lopen door de hoofdstraat. De Communistische gebouwen staan aan grote pleinen met beelden uit vervlogen tijden. We lopen over de boulevard en er liggen verroeste party schepen die nog steeds in gebruik zijn. Het is alsof we een tijd reis hebben gemaakt.

In het restaurant is live muziek en worden de grill gerechten buiten op de grote BBQ klaargemaakt. We nemen de dag door en het is een lange dag waar we veel gezien en gedaan hebben.

Aantal kilometers 320

Hotel Bononia
Bdin st 2
Vidin
Bularije

43°59'9.62'N
22°52'44.89'O

 

Deel op Social Media: