Oumbouk blog

Dag 75 - Uglegorsk > Blagoveschensk

Dag 75 - Uglegorsk > Blagoveschensk


woensdag 12 juli (75)

De motoren staan voor het Hotel. Voor het eerst in Rusland niet op een afgesloten parkeerplaats. Voordat de slaap mij vatte haalde ik de raarste dingen in mijn hoofd over de motoren en is het toch laat geworden. Het is ochtend en licht in de kamer. Daar wordt op de deur geklopt. Ik doe open en daar staat de mevrouw van de receptie en vraagt of we de motoren opzij kunnen zetten. Dat is mooi de motoren staan er nog. Ik ga op de reuk af en vind mijn motorlaarzen en trek ze aan en loop naar buiten. Hier staat de Chinese klusploeg klaar om een stelling te maken voor de gevel.

We gaan naar het restaurant voor het ontbijt en lopen over de bouwplaats. In het restaurant ligt een blaadje met een keuze ontbijt. 1) soep, 2) vlees, 3) brood met sla. Ik wijs in het point IT boekje een gek. Ei en jam aan en wijs op tafel naar brood. De mevrouw van gisteren begrijpt het niet helemaal en mevrouw twee is een bonnetje aan het maken. Ik zie andere gasten met een ontbijt bonnetje en ik zeg tegen Janny dat ze die bij de receptie moet halen. Uiteindelijk is het duidelijk wat we willen voor ontbijt. Binnen twee tellen is het ei uit de koelkast de jam uit de pot gehaald. Het brood was toch wat onduidelijk, alleen ik krijg brood maar er wordt bijgezet. Het lijkt of de film van gisteren zich herhaald. Als we aan het eten zijn komt mevrouw twee met het bonnetje om te betalen. Janny geeft de ontbijt bonnetjes van het Hotel en geeft deze en daarmee is het ontbijt vanochtend klaar en gaan we de motoren pakken.

Omdat er een stelling staat boven de deur is het met de tassen bijna struikelen over de verlengsnoeren. Er staan twee Chinese werklui een dak te lassen voor boven de deur. Tijdens de werkzaamheden lopen de gasten gewoon in en uit het Hotel. We zijn er weer klaar voor en staan geheel in pak en we beklimmen de motoren.

Het is aardig weer en we zien wat van de omgeving. Al snel rijden we uit de beboste heuvels de vlakte op waar veel landbouw is. Het is een beetje van uit de Ardennen de Alblasserwaard in maar dan in Siberië. We slaan rechtsaf en verlaten de Trans Siberian Highway en gaan naar  Blagovesjtsjensk. (later meer) We zien dat de bomen weer normale afmetingen hebben en niet zo klein en zwart. Het land is nog wel erg nat. We zien tractoren uitgerust met voor en achter dubbele wielen om meer draagkracht te hebben op de natte ondergrond. We rijden de stad in en komen aan bij het Hotel. De buitenkant is niet representatief voor wat er binnen is. Daar kijken we doorheen en ik ga naar de receptie. We willen een wat ruimere kamer om het een en ander goed te drogen. Ze hebben plaatjes en ik kies er een uit. Ik betaal en krijg daar een mooie bon van en een kaartje met het kamer nummer. Naast de receptie mevrouw is balie twee en daar zit een meneer en daar moet ik naar toe. Hij wil naar de kamer waarop ik antwoord nee de bagage moet mee en de motoren op de parkeerplaats. Hij loopt terug en pakt een lijstje met telefoon nummers. Hij is klaar met bellen en loopt naar een grote plattegrond van de stad en wijst 1 kilometer verderop de parkeerplaats aan. Ik zeg nee als ik in dit Hotel verblijf wil ik hier parkeren. De man begrijpt het en kijkt nog eens naar zijn telefoonlijstje en zegt opeens: moment call boss. Waarna hij naar boven gaat en na een minuut of tien weer terug is. Hij zegt dat we mee moeten. We halen de bagage van de motor en rijden mee naar de achterkant van het Hotel waar een garagebox open staat en we parkeren de motor erin. Ik weet het niet zeker maar volgens mij was dat de parkeerplaats van de baas J . We lopen met de man mee naar de lift en gaan met zijn drieën naar de 7e etage waar we de sleutel krijgen van de etage manager.  Zoals een echte avonturier betaamt is het eerste wat ik doe de wifi aan. De wifi is aan maar er moet worden ingelogd met een Russische sim kaart. Ik probeer de laptop en ook die moet worden aangemeld via een Russische SIM kaart. Die heb ik niet.

Ik ga mij opfrissen en ga daarna met de laptop naar de meneer van de beneden balie. Hij snapt het probleem en pakt zijn bel lijstje en even later staat er een meneer van de IT naast mij. We gaan naar de 7e en loggen in. Daarna rommelt hij met zijn mobiel en tjop internet. Ik vraag en mijn mobiel? Hij antwoord dat hij daar geen oplossing voor heeft. OK we hebben in ieder geval iets. Na klein kwartiertje wordt er op de deur geklopt en daar staat de meneer van de IT en hij vraagt naar mijn mobiel en hij rommelt wat met zijn mobiel en tjop internet. Ik durf het haast niet te vragen maar haal snel de mobiel van Janny en hij lacht en jawel tjop ook internet. Dit is een beveiliging tegen Chinese hackers.

We zijn gesetteld en opgefrist en gaan naar de boulevard langs de rivier de Amur. Op een paar honderd meter, aan de overzijde van de rivier, is China en ligt de plaats Heihe (later meer). We zien rondvaartbootjes die langs de beide steden varen. We komen meneer Lenin ook weer tegen. Zo lopen we van boulevard naar park en suppertjes. We kopen wat voor de avond en gaan op zoek naar een restaurant en ik zie iets van koffie en eten. We gaan naar binnen en het ziet er gezellig uit. De mevrouw komt de menu’s brengen maar daar komen we niet uit. Opeens is ze weg en na een paar minuten komt ze met een geheel Engelse versie met plaatjes. Daar zijn we zo uit en bestellen wat te eten en drinken. We zitten gezellig de dag door te nemen als de mevrouw weer bij ons staat en zegt dat we mee moeten lopen. OK waar gaan we naar toe en plotseling staan we in een mooi uitgerust restaurant. We nemen plaats en kletsen gezellig verder. Dan komt het eten en drinken en we hebben een heerlijk diner. Terug op de kamer even opgezocht waar we hebben gegeten: Pilsner Czech Brasserie J . Nu met de voeten op tafel dit stukje schrijven terwijl de regen op de ramen tikt. 

Aantal kilometers  247

Zeya – Hotel
Ulitsa Kalinina, 8
Blagoveshchensk
Amurskaya oblast', Rusland
675000

N50° 15.518'
E127° 31.128'

Deel op Social Media: