Oumbouk blog

Balkan 2015 02

Balkan 2015 02

1502 vrijdag 22 mei

Na het avond eten van gisterenavond werd er in het Panorama restaurant een aardige geluid installatie opgezet. De tafels waren gedekt…. Een feestje. Dat heeft het hele dorp geweten en wij ook. Maar al met al toch aardig geslapen voor een eerste nacht. Op naar het ontbijt. Dat was uitgebreid en lekker.

We vertrekken voor de eerste echte rij dag. We stijgen nog iets om later aan de zuidkant om het Rila gebergte heen te rijden. We rijden slingerend, stijgend langs de rivier. Als we boven zijn komen we in een dorpje waar vele hun verkoopwaar hebben uitgestald. We parkeren de motoren voor een koffietent en kijken om ons heen naar alle bedrijvigheid.

We vervolgen onze weg naar de grens met Macedonië. Als we er bijna zijn moeten we stoppen voor de grenspolitie. We maken een praatje en hij verteld dat het nog 11 km is. Het is rustig rijden en al snel zijn we bij de grens. Het ziet er allemaal beetje ongeorganiseerd uit. Na het zien van onze paspoort zijn we binnen enkele minuten de grens over.

We rijden Macedonië binnen. Het valt gelijk op dat er veel  minder verkeer is. We genieten van de groene omgeving en het ontspannen toeren. Er staan heel veel fruit bomen en we stoppen even om het van dichterbij te zien. We rijden al slingerend, stijgend en dalend door het landschap. We komen diverse kuddes tegen zelfs een groep varkens met biggetjes.

We zien het dal aankomen en met een aantal haarspelden dalen we lekker snel. We stoppen nog even bij een authentiek Macedonisch  kerkje. In de stad Stramitsa aangekomen zoeken we eerst een flappentap en hebben daarna al snel een hotel gevonden.

Na het opfrissen gaan we naar het restaurant waar we worden bediend door een mevrouw die alleen macedonisch spreekt. Ze geeft ons het menu in het Engels maar als we bestellen snapt ze niet wat we willen. Uiteindelijk komt het goed na tussenkomst van de receptioniste. We zijn de enigste en de kok heeft een verse lekkere maaltijd voor on s gemaakt.

Morgen naar het meer van Ochrid en misschien het eerste onverharde weggetje.

Ps ga eerst nog maar even de paspoorten halen die liggen nog bij de receptie

Deel op Social Media: