Oumbouk blog

Dag 83 - DSB Ferry > Donghae

Dag 83 - DSB Ferry > Donghae

Donderdag 20 juli 2017 (83)

De tijd is weer een uur terug en we zijn nu weer 7 uur voor op Nederland. De medebewoonster is wakker en we wachten even. Als we douchegeluiden horen trekken we snel onze kleren aan en gaan naar de Zesta bar en daar bestellen we wat te eten en drinken. We hebben in Rusland een pak stroopwafels gekocht en die eten we als extraatje bij het ontbijt. Ik loop langs de receptie om de Douanekaartjes voor Japan te vragen dan kunnen we die vast invullen. De receptie jongeman zegt dat we een andere hut krijgen en dat is een tweepersoons kamer ook wel junior suite genoemd. Dat klinkt goed. We moeten onze tassen om 11 uur bij de receptie plaatsen.

We vullen de tijd met mensen kijken en we maken weer een praatje met de Pool met de naam Bartosz Laskiewicz. We spreken af als we van boord zijn om te kijken hoe we naar de stad gaan. Als we de trap af kijken staan er voor 10.00 uur al mensen klaar bij de deur om van boord te gaan terwijl de boot pas rond 12.00 uur vast ligt. Het is mooi binnenvaren in de haven. Het is mooi en lekker weer en we zitten op dek uit de wind. Dan zien we mensen kijken en ja dan kijk ik ook maar en zie een Marine fregat voorbij varen. Ik kijk op mapsme en we varen net buiten de grens Noord – Zuid Korea en daar wordt met een radarboot gecontroleerd. Nu snap ik waarom op de deuren van de boot staat om geen foto’s van militaire objecten te maken.

Er liggen net buiten de haven platbodems met puinsteen welke met grijpers in de zee worden gegooid. Er zal iets worden gemaakt. In de haven ligt een ertsboot welke met vier eigen kranen de lading lost en op de kade gooit. Daar staan weer bulldozers die het in vrachtwagens scheppen die het weer elders op de kade lossen. Als de gangway naar beneden is duurt het nog even voordat de eerste mensen van boord gaan. Dat zijn er maar enkele. Dan ineens komt er een horde naar beneden. De eerste mensen hebben zeker 3 uur voor de uur staan wachten. We komen bij de Douane en we worden met een warmte camera opgenomen. Ik denk om te kijken of je geen koorts hebt. Het was van de afdeling healthcare. Dan zien we een nog steeds een grote groep mensen voor de Douane in een Efteling rij. Er staan dames van DBS om het te begeleiden. Dan zie ik een gezin wat ook alleen tijdelijk van boord gaan en die mogen voor. Wij vragen of dat ook mag en jawel. We zijn aan de praat geraakt met een jonge dame die uit Zwitserland komt en naar familie in Japan gaat. Het is even wennen maar alles ziet er strak uit en er wordt professioneel en efficiënt gecontroleerd. We staan in Zuid Korea.

We zijn nu met zijn vijven en dat gaat niet in een taxi en we nemen twee taxi’s naar het centrum. Jawel dit is het centrum. Neon reclames tegen alle gebouwen tot de hoogste verdieping. We zien een winkel Paris Baguettes en kopen wat lekkere broodjes en gaan buiten zitten. Het beeld van de stad is rustig. De auto’s die hier het wegbeeld bepalen zijn natuurlijk Huyndai, Kia en het oude Daewoo (Chevrolet). We lopen een suppertje in en kopen wat te drinken voor op de boot. In de winkel kan ter plaatse verse sushi naar eigen smaak worden gemaakt. De winkels hebben gewone etalages waar je kan zien wat wordt verkocht. We hebben niet veel tijd maar gaan toch even voor een lekker bakje koffie ergens zitten. Alle winkels en taxi’s hebben de airco aan en is het heerlijk toeven. Buiten is het zo ongeveer 35 graden. We lopen terug langs Paris Baguettes en kopen broodjes voor het ontbijt. We hebben om 15.30 uur weer afgesproken. Wij zijn iets eerder en ik zie een sportzaak LeqocSportiv en vind een leuk petje want het bolletje is toch weer wat rood geworden. Om half vier stappen we weer in de taxi en zijn op tijd terug op de Terminal. Hier staat nu een rij met waarschijnlijk Japanners. We gaan zitten we hebben Wi-Fi dat is wel makkelijk als je moet wachten. Dan zegt de Zwitserse jongedame ik ga even proberen om naar binnen te glippen. Even later komt ze terug. We moeten een nieuwe boarding kaart halen. Dat doen we en we gaan daarna met haar mee en glippen voor de rij naar de controle. Als we ons oude en nieuwe kaartje bekijken staat op allebei dat we van Korea naar Japan de Junior Suite hebben. Weer een efficiënte afhandeling en we zijn aan boord en betrekken onze Suite. Er ligt een handdoek en douche set klaar. Dat wordt beter slapen dan gisteren. We gaan dan ook even lekker douchen. Ik loop naar Bartosz en vraag of hij nog naar zijn auto moet. Dat wil hij nog wel en ik ga mee en kan zo de motor even op de foto zetten. We lopen weer terug en praten even wat morgen te doen. Vanochtend zagen we mensen met priority van boord gaan en ik zeg we zijn de enigste met een voertuig dus als wij om priority vragen voor de douane afhandeling. Dat is een goed idee. We gaan op de kamer weer onze noodles eten als Bartosz op de deur klopt. Priority is geregeld. DBS Cruise Ferry. Tijdens deze twee dagen zien de bemanning als een geoliede machine werken. Iedereen kan en doet alles en niets is teveel.  Ze lopen allemaal met een oortje en daar waar nodig is wordt bijgesprongen. We hebben een mooie dag gehad en gaan naar een goede nachtrust op naar het laatste land: Japan.

Deel op Social Media: