Oumbouk blog

Dag 7 - Tenere Tour

Dag 7 - Tenere Tour

Donderdag 23 Augustus

Het is tijd voor het ontbijt. Daar staat weer een uitgebreid ontbijt. Als we uit het raam kijken zien we de kerkklok. Het is tijd om weer te gaan. De boodschappen tassen zijn gepakt en laten we in de koffers zakken. Koffers op slot en rijden maar.

We rijden langs de rivier de Salm en komen in Trois Ponts. In het centrum zien we de borden Cascade de Coo. We gaan eens kijken of er nog water valt en wat Kabouter Plop er van heeft gemaakt in Coo. We parkeren de motor bij de kerk en lopen naar beneden. Er valt nog genoeg water en natuurlijk worden daar foto’s van gemaakt. Ik loop naar de motor en Janny loopt de trap vanaf de brug om midden tussen het water uit te komen. Als Janny daar foto’s maak zie ik nog een bruggetje en een soort strandje. Een mooi foto hoekje en ik rij langs de quad verhuur het strand op. Ik wil de motor rond draaien maar het voorwiel komt in het losse zand. Hij moet achteruit en ik moet afstappen. Zijstandaard kan niet uit en ik moet wel afstappen om terug te duwen. Als ik omhoog kijk zie ik Janny op de brug staan. Ze kijkt naar mijn geploeter. Het staat op film roept ze. Ik vraag of ze ook mee kan trekken. Ze komt naar beneden en dan komen de grote handvaten goed uit. Janny trekt de motor los en achteruit en ik kan hem omrijden. Dan merk je dat het gewicht je uitnodigt om even de spieren te gebruiken.

Dit was ons laatste puntje en het was nog goed in bedrijf en Kabouter Plop had er iets leuks van gemaakt. We gaan binnendoor nar de stad Verviers. Het is half twaalf als we op het terras van Hotel van de Valk Verviers plaats nemen. In het kader we delen alles bestellen we 1 croque monsieur. Deze was meer dan voldoende als gezamenlijke lunch.

Ik zet Tom op Ridderkerk en hij geeft aan dat we om 14.52 arriveren. Ik zet het ruitje weer wat hoger voor de wind bescherming en draaien de snelweg op. Het rijdt lekker door en met een kruis snelheid van 135 rijden we wat van de aankomst tijd af. We zitten samen op de motor en bij Antwerpen vraag ik of Janny een pepermuntje heeft. Jawel dat heeft ze en we nemen al rijdend een pepermunt strong en we rijden zonder te stoppen door naar huis. Bij aankomst is het 14.48 en was het een vlotte thuis reis. De beentjes willen nu even wat bewegen en we zetten al de spullen binnen.

Het is mooi om weer thuis te komen na deze toch wel anders verlopen rit.

De Yamaha XT1200Z Tenere Rally Raid heeft zijn werk voortreffelijk gedaan.

Een verslag hiervan volgt later.

Deel op Social Media: