Oumbouk blog

Bern en de Alpen (11)

Bern en de Alpen (11)

Dinsdag 6 october 2020

Het is acht uur en ik kijk achter het gordijn over het Gardameer en zie een opkomende zon en een blauwe hemel over een glad water. Goed weer dus voor een ritje. We gaan naar het ontbijt. We zitten aan het raam met uitkijk over het meer en zien de eerste veerpont van de dag aankomen. We rijden de motoren uit de garage en pakken de motoren.

Omdat het mooi helder weer is gaan we de weg op naar de Monte Baldo. Eerst nog even stoppen bij de benzinepomp in Garda. Op het kozijn van het winkeltje bij de pomp zitten de pomp medewerkers in het zonnetje. We zetten de motoren neer en de mevrouw komt naar ons toe en zegt dat we verkeerd staan. We staan bij de service kant en moet zij de pomp bedienen. We zetten ze aan andere kant en tanken vol. Ik loop naar het winkeltje en de mevrouw loopt met mij mee en rekent af. Ok ….

We gaan rechtsaf de bergen in. Al snel zitten we op 1400 meter en is het fris. We doen toch maar een laagje meer aan. We rijden verder en het is mooi rijden. We voorzichtig door de vele bochten is het onoverzichtelijk en de weg is ook hier en daar nat. Dan komen we bij een uitzicht punt en kijken we neer op het Gardameer en het dorpje Limone. Maar we moeten verder het is nog 200 km. We dalen weer en ook dat is mooi rijden. In het dorpje Besagno stoppen we voor een koffie en een koek. Het is al 12.00 uur en nog niet echt veel kilometers gereden. Na de koffie dalen we verder naar Riva. Hier is het drukker verkeer. Door de stad heen gaan we richting Tione di Trento. Om ons heen zien we op de raarste plaatsjes bergdorpjes. We slingeren wat af. Gelukkig is de weg groter en gaan de kilometers ook wat sneller onder de wielen door. We rijden door een soort vallei en rijden het ene dorpje uit en de volgende weer in. De huizen worden weer wat kleurrijker en meer hout in de huizen.

Na een koffiestop staat de passo Di Tonale op de kaart. Daarna is het nog 50km naar Bormio. De weg slingert omhoog en we kijken uit over de vers besneeuwde bergtoppen. Er komt een ijzig windje en het is 8 graden met een snerpende wind. Snel een foto en weer door. Het dalen gaat snel via een aantal haarspeld bochten. Ik zeg dat we goend op de borden moeten kijken er moet Bormio op staan. Bij een splitsen aangekomen kijk ik en zie Gavia pass………….. Maar die is onverhard en dicht………. We rijden het dorp Ponte di Legno in en ik kijk op de navigatie. Het klopt. Bij het maken van de route heb ik niet naar de naam van de pas gekeken. Nu staan we in een skipdorp waar waarschijnlijks alles dicht is. We stoppen in het dorp. Ik bel het geboekte Hotel met de mededeling dat we niet kunnen komen. Het is al te laat om helemaal om te rijden naar Bormio. Er zijn genoeg hotels maar het is geen zomer en geen winter seizoen. Ik bel een aantal en inderdaad dicht. We staan bij een benzine pomp en ik vraag naar Hotel. De man denkt en zegt auberge huppeldepup wat ik niet kon verstaan. Ik zoek naar auberge en ik zie er een in de buurt en bel op. Er wordt opgenomen en ik vraag of ze een kamer hebben. Er wordt even druk overlegd. Ze vragen wanneer we er kunnen zijn. Ik zeg 5 min. Ok dan kom maar. We rijden er naar toe. Het is een mooi hotel aan de doorgaande weg. Ik loop naar binnen. Het hotel is leeg maar we kunnen een kamer krijgen maar geen diner en geen ontbijt. Gezien de omstandigheden vind ik het prima. We gaan in de kamer en ik kijk even op google. De benzinepomp voor morgen is voor de deur. Daarachter een supermarkt waar we ontbijt gaan kopen en daarachter is een pizzeria. Best goed voor een niet geplande overnachting.

In de super kopen we crackers, muesli yoghurt en jam en chocopasta en wat sap en een appel. Daarna na de pizzeria waar we afsluiten met een Tiramisu en een pannacotta.

Het is nu 21.37 en moet ik snel gaan kijken naar de nieuwe te maken route.

Deel op Social Media: