Oumbouk blog

Dag 73 - Mogocha > Skovorodino

Dag 73 - Mogocha > Skovorodino

Maandag 10 juli (73)

De Trans Siberian Railway is het middelpunt van het dorp. De geluiden van de langs komende trein, van de perron speaker, de  geluidsignalen van de trein zijn in het hele dorp te horen. Het is licht en we kijken naar buiten. Zwaar bewolkt en de eerste druppels vallen. We maken ons ontbijt klaar en luisteren naar de trein geluiden en kijken uit het raam en zien hoe Mogocha ontwaakt. We halen de motoren uit de garage en we pakken de tassen op de motor. Er staan een aantal mannen die toekijken hoe we dit doen en willen samen met ons op de foto. Daarna gaan we onze motorkleding aantrekken. De mannen staan geïnteresseerd te kijken wat wij allemaal aantrekken. Of het regent of droog is het leven in Mogocha gaat gewoon door.

We rijden weg en komen al snel weer op de hoofdweg. Het is redelijk droog. Af en toe hebben we een puntje of staartje van een bui. De weg is goed. De omgeving is niet afwisselend maar wel mooi en we genieten in ons wapper regenpak. We maken twee keer een koffiestop. Dat doen we als we tanken bij de benzinepomp. Daar is verse koffie en staan we onder het afdak van de pomp. De benzinepompen zijn voor de vrachtwagens een pleisterplaats op hun route over de Trans Siberian Highway. We zijn lekker vroeg en gaan eerst tanken en de ketting sprayen. De spray kan dan in de warme ketting vloeien en smeert de volgende dag weer de ketting. Begin de dag met een volle maag en een volle tank ;-) .


Het Hotel is naast de benzinepomp en het is even moeilijk communiceren maar we komen er wel uit. In de tijd dat ik bij de receptie stond heeft Janny en onderonsje met een aantal mannen die net uit het restaurant kwamen. Uit de kofferbak kwam een beer in de vorm van een jas. Of Janny die wilde kopen. Kon met credit card worden betaald… Het Hotel is een oude benzinepomp en de etagemanager zit in het oude betaalhokje met laadje voor het geld. We gaan ons opfrissen en dan is het licht uit……. Daar zit je dan geen stroom en geen water. We wachten even maar na klein uurtje toch maar eens vragen. Het is in het gehele dorp stroomstoring. Ik vraag of ze een parkeerplaats voor de motoren hebben. Een man die hier werkt loopt mee naar het bedrijf naast het Hotel. Een kruising tussen werkplaats en sloopbedrijf. De motoren staan bewaakt met camera’s en waakhond.Dan gaan we maar even op zoek naar een winkeltje. Dat is niet in de buurt te vinden en we lopen terug naar het hotel.

Inmiddels is het gaan regenen en we vinden een plekje hoog op het overdekte terras met uitzicht over het plaatselijke meertje. We eten wat pel pinda’s als even later een dame van het Hotel zegt dat er weer stroom is en we duiken de douche in. Het restaurant is nu ook weer open en we gaan zitten en we krijgen een Russische menu kaart. Niet vreemd natuurlijk we zitten in Rusland. Ik ga met translate in de weer en we krijgen een heerlijk kip pasta gerecht.

 

Aantal kilometers 349

 

Platina Hotel
Krasnoarmieiskaya, 150,
676014 Skovorodino, Rusland

N53° 58.905'
E123° 57.951'

Deel op Social Media: