Oumbouk blog

Bandenwissel

Bandenwissel

Eigenlijk staat er garagekast verbouwen in de agenda maar we gaan de banden van de XT's wisselen. Er komen weer TKC80 banden onder. Na het zaterdag ochtend ontbijt staan we al snel in de garage en is het wiel er zo uit. Op onze trip naar Tokyo hebben we een lekke band gehad en konden we de band niet goed van de velg krijgen. Het was dan wel een stugge band maar we willen het met ons boord gereedschap zelf kunnen doen. Niet te vergeten het nieuwe stukje gereedschap om het ventiel door de velg te halen. Te verkrijgen bij Bartang.

De eerste is altijd het moeilijkst en na ruim  een uurtje zat hij erom. Op naar achterband nummer twee. Deze was wat onwilleger om van de velg te komen. Maar ook uiteindelijk was die eraf en de nieuwe er weer om. Bij de eerste band hadden we het ringetje om het ventiel vergeten te plaatsen. Dus het wiel en band er voor de tweede keer uit. Na drie achterbanden was het tijd voor een boterhammetje.

Na de lunch de voorband en die ging een stuk makkelijker. Toen we de laatste band er bijna om hadden vroeg Janny of het verder ging en ja dat ging goed. Ik legde de laatste hand aan de band en Janny ging even boodschappen doen. 

Aan het eind van de dag was de klus geklaard.

Deel op Social Media: