Oumbouk blog

Met de camper door Nederland (6)

Met de camper door Nederland (6)

Donderdag 18 maart 2021

Het is acht uur en ik kijk naar buiten. Ik had wat bevroren gras verwacht maar het is net boven nul gebleven. Met de kachel op 12 graden is het goed te doen. We staan op en het is al bijna routine in de bus wie wat en vooral wanneer doet. In de Camperbus was al snel een regel: Om de beurt dingen doen. We maken een heerlijke warme scrambled eggs met spek. Ik zeg tegen Janny dat we hier nog geen hazen of herten hebben gezien. Janny kijkt naar buiten en zegt daar lopen herten. Ik draai mij om en inderdaad er rennen een aantal herten over het land. Die zijn nog niet verdwenen of er is een haasje volgt haasjes ren. Wat gaan die snel en nemen zelfs de kombocht van de kant van de sloot.

Tijd voor de vaat. Was het gisteren 4 graden vanochtend is het 1 graad. We beginnen er al aan te wennen. We ruimen alles op en voor vandaag staat een bezoek aan de Caravan zaak die onze Caravan heeft verkocht. Groen Caravan in Nieuwleusen. Ik zet de snelste route in de navigatie en het zijn voornamelijk provinciale wegen en stukje snelweg. We rijden om 11.00 het terrein op en parkeren de bus en toevallig staat daar onze caravan met een briefje achter de voorruit: Verkocht.
We lopen naar binnen en we krijgen een bakje koffie. We moeten even wachten en we kijken ook wat rond. Ja dan is een Caravan toch wel ruim. Toch zijn we tevreden met de ruimte in de Bus.

We hebben ook onze gasflessen die ik wil controleren op hoeveelheid gas. We zetten ze op de weegschaal en berekenen nog hoeveel er in zit. Nu met beter licht kunnen we het ook zien. In beide flessen zit nog gas. Dan was de kachel dus afgeslagen omdat er geen water meer in de boiler zat.

We geven een kleine attentie voor de goede service en kopen een kleine fluitketen en een Filterhouder om Koffie te zetten. De eerste investering in de uitrusting voor de bus zijn gedaan. Het is een beetje lunch tijd en ik zoek op de navigatie een plaatsje en onder Dalfsen zie ik wat groen en we rijden er naar toe. Het weer is regenachtig en dreigend. We zetten de bus aan de kant en we eten ons broodje en drinken koffie. Als het droog is kunnen we nog wandelen maar het ziet er niet uit dat het droog gaat worden. Ik zet een stukje binnendoor naar de snelweg A1 om daarna de snelweg naar Oud Alblas te nemen.

We rijden weg en het blijft vochtig buiten. Het rustige rijden is voorbij. Op de doorgaande wegen is het druk en is het opletten op alle verkeer. Net voor de snelweg stoppen we om te kijken hoelaat we aankomen in Oud Alblas. Dat is rond vier uur en we bellen met Restaurant de Krom en bestellen een menu voor 17.30. Naarmate we meer in de buurt van Utrecht komen wordt het drukker en is het haast file rijden. Bij Noordeloos verlaten we de snelweg en rijden we provinciaal naar de camperplaats Vertoeven bij Verhoeven. We zetten de bus neer en de mevrouw heet ons welkom. We voldoen direct de administratie en gaan daarna eerst even naar de toiletruimte.

Naast de Camperplaats is een molen met een winkel. De molen heet: Korenmolen de Hoop. Er zit een historie aan vast te vanuit de oorlog dat er mensen zijn ondergedoken. We lopen de winkel in en zien allemaal heerlijke gezonde producten. Deels uit eigen molen of eigen kip maar ook vele streek producten. We kopen wat lekkers om mee te bakken en zo op te eten.

 Half zes komt het autootje van de Krom en zitten we zo aan het voorgerecht Zalm. Daarna een Hamburger en Kipsate en een Triffle met kersenmousse toe.

Een mooie locatie met de beste douche die we afgelopen week hebben gehad, Dat komt mooi uit morgen zijn we thuis.

Als ik dit schrijf is het 19.59 en zitten we aan de thee en leest Janny een tijdschrift.

Deel op Social Media: