Oumbouk blog

Adventure tour day 8

Adventure tour day 8

Donderdag 22 mei 2014

We rijden weg uit Ivano Frankovisk. De route van vandaag is 200 km naar Kanianets Podolski. We verlaten de stad via de grote weg om uiteindelijk via de landelijke weggetjes richting Horodenka te gaan. Het landschap is glooiend en in elk dorp is wel weer wat anders te zien. Van trouwerij tot ganzenhoedster. De weg is wel stoffig zeker als we achter een vrachtwagen komen te zitten. We komen aan in Horodenko en we rijden naar de koffiestop. We zitten hoog en kijken mensen en alle activiteit in de stad. Na twee bakjes kleden we ons aan en starten we de motorfietsen…………..Alleen die van Janny doet het niet. Als ze de startknop in duwt hoor ik ene klik en is alle spanning weg. Als Janny hem rechtop zet zien we de lichtjes weer doen. Maar bij het weer induwen stroom weg. Ik denk aan een beschadigde kabel en ik schroef de voorkant los. We kunnen niets vinden Janny duwt de motor weer recht. Ze gebruikt hierbij haar been om tegen de motor te duwen. Op dat moment doen de lampjes het weer en ik schroef de zijkant open . Op de accu ligt een relais. Als ik daar aankom gaan de lichtjes uit en weer aan. Slechte contacten in het relais. Meestal is de oplossing WD40 contact spray. Maar dat heb ik niet bij me. Ik loop naar de winkel achter mij en zie dat het een gereedschap zaak is en daar staat WD40 in alle maten. Relais schoongemaakt en ingespoten en starten en hij doet het goed. We vervolgen onze weg. We komen aan bij de “bibber” brug. Die bibbert niet meer hij is geheel vernieuwt. We rijden door het kassen gebied en hebben nog even korte snicker break en rijden verder naar Kamianets. We rijden een dorp binnen waar wat jeugd wijst naar links en inderdaad daar moeten wij naar toe. We rijden naar beneden naar de rivier. We komen in een kudde koeien nabij een oude burcht. Ik neem wat foto’s en rijden verder………. Maarrrrrrrrr dit komt mij bekend voor. Deze weg met een tegemoet komende busje…… Hier is de brug waar we niet over kunnen………… Met de planning heb ik nog zo gekeken om dit te vermijden. Nu denk ik dat ik vanaf de gereden track een brug noordelijk heb gekozen…. Dezelfde dus. Hoe kan je in zo’n groot land als de Oekraïne twee keer voor een brug staan waar je niet over kan L. We rijden terug de slechte weg weer naar boven en slaan rechts af naar Kamianets en het is inmiddels 17.00 als we aankomen. Een vroege aankomst zat er niet meer in… We gaan douchen en eten in het restaurant. Daarna lopen we de straat op en neer en kopen nog water. We lopen naar de motoren en zetten de kilometer teller kabel vast van Janny en halen de gashandle los om deze te smeren. Hopen dat hij morgen soepeler werkt. We sluiten de dag af met een bakje koffie in de lounge hoek….

Deel op Social Media: