Oumbouk blog

Carpathians (20)

Carpathians (20)

Donderdag 23 September 2021

Het is zeven uur en ik doe het gordijn open en het rolluik omhoog. Ik zie niets. Het is mistig. Ok hadden we net door gesproken welke kleding laagjes we aan zouden doen moet misschien het regenpak ook nog aan. We overleggen en gaan er vanuit dat het meevalt. Dus regenpak blijft ingepakt.

We gaan naar het ontbijt. We komen beneden en in de hal cq gang staat een oase aan vers of zelf gemaakt etenswaar. We persen zelf de sinaasappels en pakken wat brood en beleg. Het verse fruit mag niet ontbreken. We eten onze buikjes vol voor de dag van vandaag. Het is een uitzonderlijk goed ontbijt het ontbreekt aan niets en de keuze is reuze.

Maar er moeten kilometers worden gemaakt en we gaan bij 8 graden weg. De laagjes kleding werkt goed en de handvat verwarming aan is het prima te doen. Alleen bij Janny doet nog maar 1 kant het. We kunnen redelijk door rijden en niet veel later rijden we in de zon en gaat de temperatuur omhoog. We zijn zo’n anderhalf uur onderweg en ik zie na Regensburg een bord met Baustelle 76 km. Zo dat is lang………… We maken een koffiestop en zeg tegen Janny dat we waarschijnlijk een lange Baustelle krijgen. Ik kijk op Google maps en zie dat het verkeer wel redelijk doorrijdt.

We gaan de snelweg weer op en inderdaad daar is de Baustelle. De linkerbaan is vrij smal en er wordt ook met borden aangegeven dat auto’s geen vrachtwagens moeten inhalen alleen maar auto’s. Dan staan we plotseling stil. Er werd tot dit moment gewoon 80 km gereden en nu staan we stil en af en toe even stukje vooruit. Dat kan alleen als er wat is gebeurd. Even verder moet het rechtse verkeer invoegen. Daar staat inderdaad een auto die een ongeluk heeft gehad met de politie daarbij. Janny had bij de koffie een sirene gehoord en die staat nu hier. Daarna rijdt het weer lekker. Omdat iedereen eigenlijk rechts rijdt gaan wij links het verkeer voorbij en kunnen we tocht nog aardig opschieten. Af en toe is het weer gewoon de normale weg maar dan daarna komt alweer een Baustelle. Dat gedurende de 76 km over de weg nr 3. Als we ze allemaal hebben gehad maken we een lunch stop. Daar staat een Oekraïens zijspan met Duits kenteken. Ik loop er naar toe en maak een praatje met de rijder. Hij gaat naar een treffen dit weekend met alleen maar dit soort motorfietsen. Wij drinken een bakje koffie met een Muffin en de lunch zit er weer in.

We hoeven niet meer te stoppen en rijden verder met onderbreking van nog een paar Baustelle richting Koblenz. We komen bij de afslag en slaan af dan links af en weer liksaf onder de snelweg door en rijden we op een klein landweggetje. Dan zie ik links het bord van het Hotel. Oeps iets tever en draaien. We rijden een smal dal in door het bos. En opeens staan daar gebouwen en zijn we bij het Hotel. Het staat op een unieke locatie en ziet er geweldig uit.

Ik meld ons aan en we kunnen naar de kamer. Er is een zwembad en we zagen mensen in badjas lopen naar het zwembad. Dat is een goed idee dat doen wijk ook. Badkleding aan en badjas en slippers aan en we lopen naar het zwembad. Het is genieten in het warme bubbelbad lekker in de zon. Dan nog even wat baantjes zwemmen en even bijkomen op de bank. Dit is genieten en relaxen.

Het is 18.00 uur en weg gaan naar het restaurant, Het is een Diner buffet wat ik gereserveerd heb. We melden ons aan en hij zegt ik zie geen reservering. Wilt u buffet of a la carte. Ik zeg doe dan maar a la carte. De man van de receptie vertelde tegen mij dat moeilijk was en dat niet alles aanwezig was voor de a la carte maar dat was dus niet zo. We bekijken de kaart en bestellen een drie gangen diner. Het is tenslotte de laatste avond en na zulke mooie drie weken moeten we het waardig afsluiten.

Dat doen we en we praten na en genieten van de avond samen. We zijn echt uit eten ?

Als ik dit schrijf is het 21.15 en morgen nog 345 km tot huis.

Hotel Zugbrucke
Brexbachstrasse 11-17
56203 Hohr-Grenzhausen
www.zugbruecke.de

 

Aantal gereden kilometers 436

Deel op Social Media: