Oumbouk blog

Nummer Een (7)

Nummer Een (7)

0720

Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen

Vrijdag 05 juni 2020

We hebben een zeer goede nachtrust gehad en we trekken de motorkledij aan en gaan naar het ontbijt. Het wordt aan tafel opgediend en alles zit erbij van gek eitje tot beschuitje roomboter met hagelslag. De Buienradar zegt dat het om 10 uur gaat regenen dus we moeten zorgen dat we dan in Norg zijn.

We rijden weg en het zonnetje schijnt nog en gaan nog even richting gevangenis museum. We kijken naar de oude huisjes en rijden het gevangenis museum op en kijken naar de bijzondere gebouwen. We gaan richting Norg en komen via het dorpje Een aan in Norg. We worden verwacht en de oom en tante van Janny staan in de deur en daar komt hun dochter Trudy ook aan.

We praten alles bij onder het genot van koffie en gebakje. Het is als vanouds erg gezellig en de tijd gaat dan ook snel. We maken nog wt familiefoto’s met Ome Ger tante Annie en Trudy. Inmiddels regent het en we trekken alles aan. Het is maar een kort stukje rijden maar daar wordt je toch nat van.

We rijden van Norg naar Roden en Leek naar Tolbert. We rijden het erf op van de familie Buikema. Als we willen afstappen komt Gerrit naar buiten en we zetten de motoren droog in de garage. We zijn iets later dan gepland en het de lunch is klaar. We zitten aan de soep met Wieke en Gerrit en een vers broodje warme beenham.

Janny en ik zeggen al lang we komen eens langs. Maar Tolbert is niet naast de deur maar we zijn er. We kennen elkaar van de CMA (Christian Motorcyclist Associatian) en het is goed om elkaar eens zo bij elkaar te spreken. Ook hier gaat de tijd snel en Janny ziet de bui al hangen en we trekken ons regenpak aan en vertrekken naar Zuidbroek.

Op de snelweg besluiten we nog even om te tanken om morgen met een volle tank te beginnen. Daar hebben we inmiddels ook wel een gewoonte in. Ik rij iets door en Janny staat er recht achter. Zij open de tank en ik begin bij mijzelf. Ik doe de slang in de tank maar er komt niets uit. Ik blijf het proberen maar na een tijdje loop ik toch maar naar binnen. Ik vraag aan het loket wat er is. De man zegt je moet je helm af bij het tanken. Ik zeg ok maar dat wist ik niet en is dat aangegeven. Het korte antwoord was: ja dat is aangegeven. Ok ik ga terug en doe mijn helm af en probeer te tanken. Maar nog geen benzine. De man komt nogal kortdadig naar ons toe en gaat met zijn hand in de slanghouder. Ok hij moest weer even gereset worden. Prima tanken maar. Ik ga betalen en een mevrouw staat nu bij de kassa en ik betaal. De jongeman staat in de winkel de vakken te vullen. Ik zeg tegen de jongeman dat ik de regels respecteer maar dat het nogal zeer klein en op een onhandige plaats ws aangegeven. Hij reageert met dat het nogal asociaal was dat ik met helm op naar binnen liep. Waarop ik herhaalde dat als dat duidelijk was aangegeven ik dat ook had gedaan. Daar gaat hij niet over en hij handhaaft de regels. Ik vraag aan hem om het management door te geven dat de aanwijzing om je helm af te doen duidelijker kan worden aangegeven.

We komen aan bij het Hotel in Zuidbroek. Het is een van der Valk en uitgezocht omdat er hier op het menu nog het Traditionele bijgerecht appelmoes zit. Daar hebben wij goede herinneringen aan. Bij aankomst moeten we opschieten want de bui komt achter ons aan. We zitten in de kamer en het begint te regenen.

Tijd voor het Diner en we gaan naar het restaurant en we bekijken de menukaart. Vandaag is het een varkensgaas en tournedos geworden. We laten het ons smaken en we vragen voor de dessert kaart. Maar dan bedenk ik mij dat ik het standaard bijgerecht niet heb gezien. De meneer komt onze bestelling opnemen en ik zeg dat ik het bijgerecht de appelmoes heb gemist. De man zegt dat dit er niet standaard bijzit. Waarop ik hem in de menukaart aanwijs dat dit er toch standaard bij hoort. Hij bied zijn excuses aan en we krijgen het bij ons dessert. Het ging niet erom dat we het hadden gemist want dat was niet zo maar we misten het omdat dit bij onze beleving paste.

Het heeft ons goed gesmaakt en we moeten snel terug lopen andere worden we nat van de regen. Op onze kamer terug gekomen staat de regenboog aan de lucht voor de donkere wolken. Een mooi einde van de dag.

Dier van de dag: De Toekan
Koffie moment: Bij Ome Ger en Tante Annie & Trudy
De ontmoeting: Ger & Wieke
Wat eten we vandaag: Varkenshaas & Tournedos
Waar slapen we vandaag: van der Valk, Zuidbroek
De Blooper/misser: Met de helm op tanken
De Selfie van de dag: Op verzoek een Selfie met Gerrit

 

Deel op Social Media: