Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (20)

Rondje Adriatische Zee (20)

Donderdag 13 juni 2019 

Het is dit keer niet erg om in het motorpak te ontbijten. De eet gelegenheid is goed gekoeld. We eindigen met een vers fruit yoghurt schaaltje. We pakken de tassen op het hotel karretje en zetten de motoren in de schaduw. We rijden de stad uit de drukte in. 

Het eerste stuk is tweebaansweg en is vrij druk. Na Venetië komen we op de snelweg en is het nog steeds druk. Dan komen we in wegwerkzaamheden die best lang zijn en druk. We stoppen even voor een bakje koffie en gaan weer verder. We slaan af naar Trieste op de snelweg en daar is het een stuk rustiger. Bij Monfalcone slaan we af naar de kust op zoek naar de lunch. Bij Castello di Miramare in het haventje nemen we plaats op het terras. Nog 1x aan de Adriatische zee. 

We vervolgen onze weg en rijden langs de boulevard naar Trieste. Oeps mijn drinkzak weer vergeten. Weer terug …........ Goed de boulevard daar ligt men op de straatstenen te zonnen onder een boom. Ja bij gebrek aan strand dan maar zo en het is best druk. 

Door de stad Trieste heen naar de grens met Slovenië. Dan rijden we het groene heuvellandschap in en zijn we niet veel later in Pivka daar waar we begonnen. We rijden naar de B&B en worden hartelijk ontvangen door Zvone en Lisa. Zijn rug gaat iets beter en bij Lisa is haar voet recht gezet en morgen gaan ze voor nieuw gips vroeg weg. 

We sluiten de avond af in Pizzeria Herman met een te grote schnitzel. 

Dit schrijvende zitten we buiten bij een ondergaande zon. Het is een onvergetelijke vakantie samen.

Deel op Social Media: