Oumbouk blog

Dag 39 - Murghab

Dag 39 - Murghab

Dinsdag 6 juni (39)

We hebben goed geslapen en voelen ons beter. Om 8 uur komen we ons bed uit. Beneden is het ontbijt. Een loketje is open daar kan je drank kopen. Aan de andere kant is de keuken en daar wordt het ontbijt gemaakt. Janny vraagt voor een gekookt eitje. Een pan hebben ze niet en de eieren gaan in de Theekan.

We werken de administratie bij en kijken naar alles wat er om ons heen gebeurd. Er staat een grote adventure reistruck voor de deur. Janny praat wat met de mevrouw en de man heeft iets met de nieren. Ze wachten de verzekering af wat te doen. Voor het Hotel staat een bankje en het zonnetje schijnt. We gaan zitten om lekker op te warmen. Er komt een Lada en er stapt een Chinese mevrouw uit. Een jongedame die liftend de zijderoute doet van China naar Rome. Ze maakt overal foto’s van en is lekker druk aanwezig.

Net buiten het hek is een winkeltje en we gaan vast inkopen voor de volgende dag doen. We gaan boven in het hotel in de loungehoek zitten. We zien een Volkswagen Golf met Nederlands kenteken aankomen. Het zijn twee Jongens die naar Indonesië rijden. We gaan wat klein onderhoud aan de motoren doen. Filters kloppen, ketting smeren.

Dan zien we Claudia en Gilles aankomen. We begroeten elkaar hartelijk en we vragen naar de Unimog. Die is pas net voor het donker los getrokken. Het was wachten op genoeg benzine voor het trekkend voertuig. Inmiddels betrekt de lucht en waait het hard. We willen naar het dorp maar stellen dat even uit. We zien in de verte dat het een zandstorm is. Hij komt niet echt dichterbij en we gaan het dorp in. We komen bij de markt ingang. We lopen het terrein op en lopen tussen de winkeltjes. Het zijn allemaal containers die omgebouwd zijn tot winkel. Dan zien we iedereen de winkels ingaan en de zandstorm dichterbij komen. We gaan snel terug naar het Hotel.

Er komen nog twee franse mannen en een Spaans echtpaar. Niet veel later komen er nog vier fietsers aan al met al een drukke boel. We kijken achter het Hotel. Daar staat de Nederlandse Golf en zien we een man met een doekje voor zijn mond bij een ketel staan. We zien hem de hele dag van de ketel naar een tank lopen. We praten via gebaren en komen erachter dat hij water kookt en dit in de tank doet waar wij ons mee douchen en wassen. Het is de waterstoker. Naast het Hotel zijn een soort ruimtes waar het personeel woont. Het  Hotel is een soort leef gemeenschap waar men werkt en woont.

Achter het hotel zien we dat de luxe kamers een dicht gebouwd balkon is. De pijp die naar beneden loopt is de water en toiletafvoer. Luxe kan simpel zijn.

Het is etenstijd en we willen water gaan koken voor een adventure food maaltijd. Maar dan zien we de Chinese mevrouw met een bord kip met rijst. Dat ziet er goed uit en we bestellen er twee. Het is gezellig druk in het restaurant en we praten met de Nederlandse jongens. Zij gaan waar wij vandaan komen en andersom. De vrouw van de Reistruck waarschuwt ze dat ze die weg niet kunnen nemen. Ik zeg haar dat als zij dat in het hoofd hebben ook doen.

Er komt een motorgroep binnen en een van de mannen herken ik en hij komt op mij af. Het is de monteur uit Dushanbe die een groep Russen begeleid op reis.

Het is nog lang gezellig maar we gaan op tijd naar bed. Morgen een grens en een uur tijdverlies in de klok terug zetten. Morgen vroeg op en goed ontbijten. Klaar voor het volgende land.

Deel op Social Media: