Oumbouk blog

Reis Presentatie

Reis Presentatie

Het is zeven uur en kan de slaap niet meer vatten. Ik sluip de kamer uit en eet vast een craker. Om half negen heb ik een afspraak om de beamer in de zaal te zetten en te testen. Om half acht zit ik al in de auto. De motor reis spullen ingeladen. Ik heb de sleutel van het gebouw en ga vast beginnen. Ik ruim wat tafels opzij en zoek het scher en de beamer. Een kwartier later zit ik en schier mij onze wereldkaart te binnen. Die ben ik dus vergeten. Ik rij naar huis en sluip naar binnen en haal zachtjes de plattegrond van de muur. Weer terug in de zaal is alles er. Koffie, frisdrank een knabbel en de motor reis spullen. Dan komt daar de man, Ad, om alles even te tetsen. We missen de VFG kabel en gaan op zoek. De originele van de beamer niet gevonden maar wel een vervangende lange kabel. De opstelling gemaakt en daar kwam de lange kabel eigenlijk goed van pas.

Weer thuis ga ik het eitje koken en de broodjes afbakken. Daar zitten we dan samen aan tafel. 4 maart 2017 hadden we onze voor reis presentatie. Op 29 april 2017 zijn we vertrokken. Vandaag een jaar geleden op 2 juni reden we op de Pamir Highway van Kalaikhum naar Khorog in Tadjikistan. Nu dan de na reis presentatie. De motoren staan bepakt en bezakt klaar. We trekken onze motorkleding aan en gaan naar de ruimte waar we de presentatie geven.

We parkeren de motoren voor de deur en gaan naar binnen. Eerst een bakje koffie zetten en kijken hoe we het gaan indelen. We ruimen wat grote tafels opzij en zetten de stoelen goed. Wat kleine tafels erbij en de zaal is ingericht. De foto slide show loopt. Wij zijn er klaar voor.

Om half twee komt de eerste motor rijder aan. Ik loop naar buiten en heet hem welkom. Uit Groningen om naar ons te komen luisteren wat we hebben beleefd. We drinken een bakje en de volgende gasten volgen als snel. Bekenden, onbekenden, collega's, familie en vrienden. Om half drie begin ik de presentatie en vertellen we de verhalen bij de foto's. De tijd vliegt voorbij en wij praten elke foto en film aan elkaar. We vertellen aardig wat maar er is zoveel meer maar daar is zelfs een middag te kort voor. We eindigen de presentatie met een foto van ons in de Kimono in Japan en bedanken iedereen voor de aanwezigheid.

Tijd voor een glaasje water en iedereen praat met elkaar. Er zijn aardig wat motor reizigers en iedereen heeft herkenbare belevenissen. Het is leuk om de ervaringen met elkaar te delen.

Wij kijken terug op een mooie middag en de afsluiting van het project: From here to Tokyo.

Deel op Social Media: