Oumbouk blog

Nummer Een (5)

Nummer Een (5)

0520

Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen

Woensdag 03 juni 2020

Ik schrik wakker en kijk naar de wekker. Het is kwart voor acht. We hebben tijdslot voor ontbijt om 08.15. Ik kijk naast me en daar wordt nog geslapen. Voorzichtig maak ik Janny wakker en maken we ons gereed voor het ontbijt. Bij de ontbijtruimte aangekomen gaan we in de binnentuin zitten en wordt het ontbijt gebracht. Het is een beetje karig ontbijt maar we kunnen er weer even tegen. Gisteren spreken we de buren van de kamer naast ons en he gesprek kwam al snel op reizen. Ik heb ze onze reiskaart gegeven zodat ze wat van onze bestemmingen thuis kunnen bekijken.

We rijden de stad uit en gaan richting Holten. Het is een rustige rechte weg en bij Holten aangekomen gaan we de Sallandsche Heuvelrug op. De weg slingert de heuvel op. De omgeving is nog fris groen ondanks de droge periode. We kachelen lekker door de bossen en het heide landschap. We stoppen om een foto te maken. Tijdens deze fotosessie kwam er een Politie auto voorbij op een aardige snelheid.

We gaan verder en zien even later rechts in het bos een politieman staan met zijn motorfiets. Wij kachelen zo’n 40km/u en we zwaaien naar hem en hij lacht en zwaait terug. Na nog een fotosessie op de Holterberg rijden we Nijverdal in. Via de plaatsen Wierden en Almelo rijden we het plaatsje Aadorp in. Hier hebben we ons koffiemomentje. Net na de brug staat een bankje. Aan de andere kant van het kanaal zijn vier kinderen welke aan het zwemmen zijn en in en uit het water klimmen. In het Nederlandse plaatsnamen register staat Aadorp als eerste genoemd en de laatste in deze lijst is het dorpje Zijtaart. We hebben dan ook het plaatsnamen register van A – Z gehad. Van Zijtaart naar Aadorp.

Van de camera afstand bediening van Janny was de batterij leeg. Nu is er onlangs een USB aansluiting gemonteerd. Maar het kabeltje zit in mijn roltas. Ik heb geen zin omdat helemaal los te halen. Maar dan bedenk ik mij dat de tas niet los hoeft. De SW Motech zit met vier banden aan de zijkant vast welke met een klik los te halen zijn. Maar bovenop zitten ze ook vast daar waar de tas is opgerold. Als je daar de klik bevestiging loshaalt kan hij open zonder verder los te moeten worden gemaakt. Het kabeltje is zo gepakt en de tas weer dicht. Kabeltje aangesloten en opladen maar.

We rijden via de dorpjes Westerhaar, Kloosterhaar rijden we Duitsland in. Het landschap wissel af van bossen en landerijen met meestal veeteelt. Af en toe is er een akker bebouwd met graan. In een driesoprng zien we een mooi hoekje om nog even te stoppen en een appeltje te eten en we lusten wel wat en pakken de Japanse Snickers. Gekocht in 2017 en is nog steeds als net gekocht.

We rijden een stuk langs de rivier de Vecht als we opeens in Coevorden staan. We zoeken het adres van Remco en Bernadette waar we een bakje koffie gaan doen. We zijn al jaren bevriend maar door de afstand zien we elkaar niet veel. Het is gezellig om weer eens life te praten met elkaar.

We slapen ook in Coevorden en rijden naar het kasteel. We rijden de parkeerplaats op voor het kasteel en ik ga ons inchecken. Janny pakt al haar tassen af. Ik kom met de kasteelheer naar beneden en ik zeg tegen Janny dat we aan de andere kant slapen. Dat is een tegenvaller niet echt in het kasteel. We lopen naar het gebouw en trekken in onze kamer. Een lichte ruime hoekkamer. Dat maakt het wel weer goed.

We hebben ook hier een tijdslot geboekt voor het eten en om 18.00 zijn wij aan de beurt. We hebben een verassing menu besteld. De eerste gang is een beetje wat heb ik gegeten en hopen dat de rest beter is. Het hoofdgerecht is een sukadelapje wat goed smaakte. Het toetje daarentegen was nogal eenvoudig. Kwark met aardbei en geef het een leuke spannende naam en je hebt een toetje.

We verlaten het Hotel en lopen naar het centrum wat op een steenworp van het kasteel is. Op het marktplein zien we IJssalon La Dolce en ik herken dat we hier eerder zijn geweest. Bernadette gaf ook aan dat ze hier goed ijs hebben. We gaan zitten en nemen een koffie en een lekker ijsje. Een mooi einde van de dag.

Dier van de dag: Koe
Koffie moment: Aadorp
De ontmoeting: Remco en Bernadette
Wat eten we vandaag: Sukadelapje
Waar slapen we vandaag: Kasteel Coevorden
De Blooper/misser: Mislukte selftimer foto
De Selfie van de dag: Diner selfie

Deel op Social Media: