Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (8)

Rondje Adriatische Zee (8)

Zaterdag 1 juni 2019 

Het is vijf uur als ik wakker ben en kijk naar buiten. Het is licht en de bergen zie ik niet achter de wolken. Nog maar even slapen. Tegen zeven uur weer wakker en zie ik zonneschijn de kamer inkomen. Dat eens even goed bekijken en ik zie een mooie blauwe lucht met af en toe een wolkje. Snel op naar het ontbijt. Dat bestaat uit gefrituurde deegbolletjes. Wilde munt thee, een heeeeel zacht gekookt eitje, housemade jam en boter.

Tijdens het ontbijt praat ik met Jimmy. Hij spreekt met een Amerikaans accent. Ik vraag of hij uit Albanië komt. Hij vertelt dat hij uit het voormalig Joegoslavië is gevlucht naar Amerika en daar de taal van de TV heeft geleerd met blijvend accent.

We nemen afscheid en vertrekken voor de klim naar de top. Even de motoren warm alten lopen en daar gaan we. De eerste bochten even onwennig maar we vinden snel het ritme. De zon schijnt in het dal en over de besneeuwde bergtoppen. We kijken de diepte in waar we vandaan komen. Wat een geweldig mooi stuk landschap en weg waar we volop van genieten. Het rijden gaat prima, alles op ons eigen tempo.

Boven aangekomen begint het asfalt en is het nog steeds genieten van de omgeving. Het is nog vroeg en we rijden de stad Shroder in. De hoofdstraat is een en al bezigheid. Winkeltjes, kraampjes terrasjes alles leeft van begin tot eind. Het centrum van de stad is een groot  verkeersplein en we gaan op een terras zitten. We kijken naar alles om ons heen en genieten van de koffie.

We gaan verder en verlaten de stad maar eerst nog een ketting spray gekocht in de plaatstelijke brommer winkel. Op naar de hoofdstad Tirana. Er is maar een weg en dat is de hoofd/snel weg. Na alle bochten van de laatste dagen is dat ook wel eens lekker gewoon rechtuit rijden. 

In de voorstad van Tirana stoppen we en onder het genot van een kaakje zoek ik een hotel en zet die in de navigatie. We duiken de drukte in en als we er bijna zijn zie ik een ander hotel wat er ook goed uitziet en we stoppen. Ik vraag of ze een kamer hebben en jawel en ook een bewaakte parkeerplaats. Dat is snel geregeld. We gaan ons opfrissen. 

Ik heb Julian Osmani van de CMA Albanie bericht dat we er zijn en hij komt met zijn vrouw om 16.30 een bakje koffie doen. Dat geeft ons nog even tijd om geld te wisselen en water te kopen. En een heerlijk Magnum ijsje.

Daar komt Julian aan op de motor en achterop zijn vrouw. We hebben een leuk gesprek over Albanië, de CMA de cultuur en het is gezellig. Na ruim een uurtje gaan ze weer want om 18.00 uur hebben ze kerk. Wij lopen naar het centrum. Een groot plein met diverse gebouwen en monumenten. We horen onweer in de bergen en lopen weer richting hotel waar we lekker eten en de dag nog even doornemen. 

Vandaag vanuit hartje natuur naar hartje hoofdstad Tirana.

Deel op Social Media: