Oumbouk blog

Dag 56 - Belokurikha > Aktash

Dag 56 - Belokurikha > Aktash

Vrijdag 23 juni (56)

Het is rustig wakker worden in de blokhut. We gaan naar het ontbijt en dat is overdadig , alleen beetje weinig brood maar dat is zo bij gevraagd. We vertrekken en het is mooi rijden door het heuvellandschap tussen de tientallen kilometers landbouw velden.

In een dorpje zien we een tafel met aardbeien. Bij de schutting zit een mevrouw. We stoppen en ik koop een bakje aardbeien en dat gaat bij Janny achterop de motor. De heuvels worden meer berg en het asfalt wordt gravel. We rijden door kleine dorpjes en halen een klein Isuzu busje in. We maken een snack stop in een dorpje en het Isuzu busje stopt net voor ons. Het is de winkel aan huis en er zitten en staan veel dames die er hun inkopen doen. We gaan verder en niet veel later komen we op de doorgaande weg en maken een koffiestopje. We nemen een bakje koffie en de tot aardbeien shake geworden aardbeien. Beste lekker. We hebben ook nog een eitje. Een heerlijke lunch. Ik zie een VW transporter bus aankomen een 4x4. Ze gaan water tappen bij het waterpunt. Ik loop naar ze toe, het is een stel uit Frankrijk, en we hebben een praatje. Ik vraag wanneer ze de grens met Mongolië over gaan. Het antwoord is morgen want zondag is de grens dicht. Oeps dan wilde ik de grens over…… dus we moeten vandaag verder rijden dan gepland. We spreken af dat we de geplande 100 km rijden en dat we dan kijken hoever we nog gaan. Na de 100km stoppen we bij een benzinepomp en kopen wat te eten zodat we nog wat verder kunnen rijden. Er stoppen twee Russische motorrijders met twee dames en we praten wat. Niet veel later komt er nog een Russische motorrijder op een Kawasaki geheel in Adventure reis stijl. Ik praat met hem en hij gaat naar de plaats Aktash. Dat is ook de plaats die ik in gedachten had en ik vraag naar een Hotel en hij laat het zien waar hij naar toe gaat. Wij nu dus ook. Nog 150 km en het is 16.00 uur dat moet in 2 ½ uur te doen zijn.

Het is mooi rijden langs de rivier. De weg is goed en we glijden tussen de bergen door en komen net na 18.00 aan. We hebben vandaag weer een blokhut. De Russische motorrijder komt niet veel later aan en we gaan gezamenlijk eten. Hij is iets met tanden in Krasnojarsk en is op zijn eerste motortrip door de Altai. Ik ga douchen en hoor naast mij een beetje Russisch zingen. Ik doe mee maar wel in het Nederlands. Het is de motorrijder en zijn naam is Igor. We hebben even kort kennis gemaakt.

Het restaurant is naast het hotel en we gaan kijken wat er op het menu staat. Dan komt ook Igor binnen en dat besteld een stuk makkelijker. We nemen iets met kip en wat drinken. Al snel komt ook een klein flesje met wat sterkere drank tevoorschijn. Er wordt heel wat afgetoost maar waar het allemaal over ging was niet altijd duidelijk. Het was een mooie dag met een gezellig avondje.

Aantal kilometers 396

Rasul Hotel
Lesnaya St., 2, Aktash, Russia

N50° 18.628' E87° 34.959'

 

Deel op Social Media: