Oumbouk blog

Dag 57 - Grensovergang procedure Mongolie

Dag 57 - Grensovergang procedure Mongolie

Mongolie grens in

* Bij de poort moet je met paspoort en kentekenbewijs melden. Je krijgt dan een briefje wat je nodig heb in het verdere proces.
* Er loopt een Geüniformeerde mevrouw briefjes te schrijven en ik moet ergens voor betalen en dat doen we dan maar en we krijgen weer een briefje.
* Ik heb mijn paspoort terug maar dan is het pauze. De Douanemevrouw heeft het pasoort van Janny nog en we moeten wachten tot de pauze voorbij is.
* Wij hebben een gezellig onderonsje met wat Russen
* Inmiddels komen er meer auto’s in de rij staan.
* Pauze is voorbij en iedereen stort zich op het loketje. Janny staat haar mannetje en staat voor iedereen vooraan want haar paspoort is nog binnen.
* Inmiddels willen er mensen voorbij maar ik zet mijn motor voor de poort. Eerst paspoort terug dan kijken we verder.
* Eindelijk komt de meneer van de computer terug en is Jannys paspoort klaar en kunnen we de grenspost binnen.
* Tassen open. Langzaam actie doen we weer en het werkt. De gele tas mag door de scan rest mag blijven zitten.
* Met de gele tas naar boven naar loket 0. Paspoort en kenteken en we krijgen stempeltjes.
* Ik ben klaar en ga naar Loket 1 daar zit een dame die mijn, ik noem het maar poortbriefje, poortbriefje bekijkt en aan dame twee geeft die er een stempeltje opzet en ik krijg het terug van dame 1.
* Janny staat er nog en ik ben bij loket 2 bij een meneer achter een computer. Hij beweegt niet en ik wapper met het poortbriefje. Hij pakt het en geeft het aan iemand anders. Even later krijg ik het terug en moet de tas door de scan. Ik ben klaar.
* Dan is er ook nog de Duitse fietser die we ook bij Rusland uit hebben gezien en gesproken. Hij loopt ook van loket naar loket en ik help hem een beetje.
* Janny is inmiddels van loket 0 naar i gepromoveerd en krijgt haar stempeltje.
* De fietser staat bij loket twee waar de meneer nog steeds naar zijn scherm staart en schudt nee naar de fietser. Hij staat op en gaat met een collega naar buiten om een sigaret te roken.
* Ik loop met het poortbriefje van Janny het kantoor in en wapper ermee rondt. Een mevrouw pakt het briefje en gaat achter de computer zitten en komt terug met een formulier gestempeld en al. Ze zegt dat dit belangrijk is voor je motor bij het weer uitgaan van Mongolië.
* He dat formulier heb ik niet en ga weer het kantoortje in en wapper met mijn poortbriefje. Nadat het in wel vier handen is geweest komt de meneer weer terug van het roken met zijn collega. De collega krijgt mijn poortbriefje weer en maakt ook zo’n formulier en klaar.
* Janny zegt moet ik door de scan. Ik zeg kom op ze weten toch niet wat ze doen en we lopen naar buiten en gaan naar de poort.
* hier het poortbriefje ingeleverd en Mongolië in…..
* Dan na paar honderd meter staat een meneer in net pak en iets verder zie ik nog een poort. Hij wijst dat we moeten stoppen en zegt Insurance. Hij is nogal grof en agressief en ik zeg dat ik al verzekerd ben. Hij gaat voor Janny staan en er is een heftige woorden wisseling tussen hem en mij. We starten de motoren en hij grijpt het stuur van Janny. Dan komt er een meneer in uniform en die hoort het allemaal aan. Janny wil wegrijden maar de verzekeringsmeneer staat voor haar en Janny rijdt over zijn voeten en we zijn weg….. verzekerd of niet.

Deel op Social Media: