Oumbouk blog

Dag 76 - Blagoveschenk

Dag 76 - Blagoveschenk

Donderdag 13 juli (76)

We slapen uit maar zijn al om acht uur uit bed. We gaan naar de receptie en gaan naar de balie meneer. Dat  gaat via een oude lift. Het zijn echte druk knoppen die als je er bent weer uitspringen met een harde klik. De liftdeur moet je op eenzelfde knop, die groen is, zelf dicht doen. Dan vertrekt hij met een harde schok en komt aan met eenzelfde schok. De deur gaat wel vanzelf open. De balie meneer is iemand anders en hij is in gesprek.

Ik wacht geduldig en als ze zijn uitgepraat vraag ik: breakfast? Hij kijkt naar de receptie mevrouw, ook iemand anders, en ik begrijp dat hij zegt: er staan hier paar mensen die Engels praten kan jij ze te woord staan. Ik schuif een balie op en vraag waar het ontbijt is en ze wijst naar achteren daar is het café met de naam : sixties. We lopen naar binnen en er zitten al wat mensen te eten en ik vraag naar het ontbijt. Er ligt een gelamineerd 5 keuzen menu. De volgende actie is het zelfde als de twee dagen hiervoor. Na het ontbijt in de kamer wat relaxen en een filmpje opnemen voor onze jarige Anna. Uit ons raam heb ik aan de overkant een soort van bakker met koffie gezien en als we uitgerelaxed zijn gaan we de stad in en beginnen we met koffie. We komen binnen in een gezellige koffie taart gelegenheid. We nemen er een taartje bij op Anna haar verjaardag. We zitten heerlijk op ons gemak te genieten van de koffie en de mensen om ons heen. We hebben het al een paar keer samen gehad over de mensen in Rusland. Janny vind ze stug en ze willen je niet begrijpen. Ik kijk daar anders tegenaan. Men is hier geen toeristen gewend en dan is het vreemd als er mensen voor je staan die de taal niet kennen. Als je tankt op hun manier, als je ontbijt besteld op hun manier is er niets aan de hand. Als het buiten het gebruikelijke is kan de Rus moeilijk schakelen. Als we morgen de motoren uit de garage willen halen en de baliemeneer van vandaag is er denk ik dat ik moet uitleggen dat er achter het Hotel een garage met twee motoren staat. Maar dat is voor morgen en het bonnetje van het ontbijt heb ik bewaard en dat laat ik morgen zien dat zal wat sneller gaan. Maar dat even terzijde.

We gaan verder met de stad bekijken en komen in het hoofdpark dat al vanaf 1903 bestaat en altijd wat activiteiten heeft gehad en ook nu nog. (Gorodskoy park) Het is gezellig druk in het park en de kinderen hebben het naar hun zin. Als we alle attracties hebben gezien lopen we het park langs het theater naar de Kafedralny sobor kerk. Het zijn twee kerken een houten met van binnen ook alles hout en een stenen kerk. Beide zijn in gebruik en werd bezocht door vele mensen die in en uit liepen en bij binnen en buitengaan een kruisje op de borst maakten. Vanaf de kerk steken we over en denken een winkel te zien en we doen de deur open en jawel een supermarkt. Het is nogal moeilijk te zien of het een winkel is en wat voor soort winkel. Er zijn geen etalages en de ramen zijn meestal donker gemaakt. De winkels zitten op alle plaatsen ook waar je ze niet verwacht een donkere trap naar beneden en je staat ineens in een elektronica winkel. Zo is het ook moeilijk te bepalen waar het centrum van de stad is. Via mapsme zie ik een concentratie van winkelnamen en we lopen die richting op. We staan voor een gebouw en we doen maar een deurtje open en staan we in een compleet winkelcentrum. Geen grote winkels maar allemaal kleine winkels en we zijn op zoek naar twee tassen om onze motorkleding in mee terug te nemen. Naast kleding, schoenen zaken zijn er ook aardig wat sieraden winkels die druk worden bezocht door de chinezen van de overkant. Aan de ene kant van het winkel centrum kan je naar boven met de lift en waar we binnenkwamen met de roltrap. We gaan met de roltrap naar de tweede en zoeken verder, aan de andere kant nemen we de lift naar de 4e en we lopen langs de winkels. Dan is er ipv de lift een fitness ruimte en we lopen klein stukje terug en nemen de trap naar de 5e verdieping en we lopen de etage op en staan opeens bij de tandarts in de kamer. Oeps dan maar weer de lift zoeken en die ging alleen maar terug naar de 1e. We stonden op de medische 5e verdieping J Maar uiteindelijk geslaagd met twee sporttassen.

We eten een fastfood iets en daarna naar winkelcentrum 2. We doen de deur open en alleeeeeeeeeen maar sieraden. Dan maar weer beetje terug lopen. Aan het eind van de straat zien we nog een deur en ik zeg nog een laatste en we doen de deur open en we staan in een stoffenzaak. Daar ben ik maar even bij gaan zitten en Janny heeft het eens goed bekeken. We steken over door het park naar de boulevard en zo eindigen we weer op onze kamer na een dagje struinen in Blagoveschensk. De beentjes hebben vandaag weer gewerkt morgen mogen ze 500 km uitrusten.

Deel op Social Media: