Oumbouk blog

Nummer Een (1)

Nummer Een (1)

0120

Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen

Zaterdag 30 mei 2010

Het laatste gaat in de tas en we zijn klaar om te vertrekken. Ik ga op de automatische piloot zonder goed naar de navigatie te kijken. We rijden dus de snelweg op maar de verkeerde richting. Ok dan maar over de A29. Als ik naast mij kijk zie ik de parallelbaan. Daar hadden we dus moeten rijden. Dat schiet niet op. De eerste afslag weer gedraaid. Uiteindelijk rijden we in de goede richting.

We rijden naar ons vertrekpunt het dorpje “nummer een” . We hebben de wind in de rug en uiteindelijk ging het best snel. We rijden de dijk op en zien Vlissingen aan de andere kant van de Schelde. “Nummer Een” het vertrekpunt van ons rondje Nederland naar het dorp “Numero Dertien”.

Door de dorpjes van Zeeuws Vlaanderen rijden we naar Terneuzen. Door de tunnel komen we bij de Tol passage. Bij Hoogerheide gaan we de snelweg af het gebied de Brabantse Wal in. Het is inmiddels 12.00 uur en tijd voor de lunch. Dit is het gebied waar we onze Allroad cursus hebben gevolgd. Vandaag is er een cursus en ik heb het waypoint gekregen waar zij ook de lunch hebben. We komen eraan en ik check het punt en dit moet het zijn. Ze zijn vast nog druk aan het oefenen want ze zijn er nog niet.

De thermoskan koffie en broodje kaas komt tevoorschijn en we zitten heerlijk. Zo nu en dan komt er een wandelaar, fietser of hardloper voorbij. We hebben alles weer ingepakt als ik een donker geluid hoor. Daar zie ik een koplamp en daar komt Stephan met zijn cursisten aan. We staan op de plaats waar wij, ik denk 2016, ook hebben geoefend onder begeleiding van Nikki & Stephan van Motorcurssussen.nl. Toch wel een bijzonder gevoel.

Wij gaan verder de cursisten achterlatende, wetende wat ze nog onder de wielen krijgen. De Brabantse Wal een mooi stukje glooiend bos en landbouw gebied wat overgaat in de boomkwekerijen. We slingeren door het landschap en lusten wel wat. We rijden het dorp Chaam in zo tegen een softijsje aan. We parkeren de motor bij een bankje en ik ga de ijsjes halen. Ze zijn best wel groot maar ook heel erg lekker.

We kopen nog wat voor de avond in de super .

Het is niet zover meer en we rijden het bos in over een onverharde weg. We glijden door het zachte zand en daar is opeens midden in het bos een klooster. Dat is waar we vannacht slapen. Klooster Nieuwkerk ligt tegen de Belgische grens onder Goirle en is nu een Hotel.

We melden ons aan en krijgen uitleg hoe bij de kamer te komen. Er is een richting verkeer en we slingeren door de gangen naar de kamer. We pakken de tassen uit en richten de kamer in.

Het is heerlijk weer en tijd voor wat te drinken in de tuin van het klooster. Het is genieten onder de zon, in de tuin met een fris glaasje drinken. Maar er wordt nog geen avond eten geserveerd ivm de te lage kamer bezetting door COVID-19. Daar zijn we op voorbereid en gaan terug naar de kamer en koken water. Dat gaat in het Adventure pak “Pasta Bolognese”. Het pak dicht en we gaan weer naar de tuin. We nemen nog eenzelfde drankje en na een kleine 10 minuten is het eten klaar.

Heerlijk eten in de buitenlucht met een heerlijk glas drinken en in goed gezelschap. Het is echt vakantie.

PS in de heg heeft zich een bijenvolk gehuisvest.

 

 • Dier van de dag: Het bijenvolk
  Koffie moment: Op de Brabantse Wal
  De ontmoeting: Stephan en zijn cursisten
  Wat eten we vandaag: pasta Bolognese
  Waar slapen we vandaag: Klooster Nieuwkerk
  De Blooper/misser: twee keer verkeerd gereden
  De Selfie van de dag: Met een heerlijk ijsje

 

 

Deel op Social Media: