Oumbouk blog

Met de camper door Nederland (5)

Met de camper door Nederland (5)

Woensdag 17 maart 2021

Het ontbijt bestaat vandaag uit fruit met yoghurt en muesli en een cracker kaas Rotterdamse oude. Het was weer na acht uur voordat we wakker waren. Het slapen gaat best goed. We hadden Bourtange als eindpunt. We hebben van een Tante handdoeken waarop Bourtange staat. Zij is daar vroeger geweest en dan best heel vroeger. Ze is inmiddels al even overleden. Maar we gebruiken de handdoeken. In het kader van we herdenken tante gaan we naar Bourtange. Echter met de snelheid die we de afgelopen dagen hadden halen we dat niet vandaag. Gisteren welgeteld 50 km gereden ?. Dus de navigatie op snel van hier nar Bourtange. Dat was 152 km en anderhalf uur rijden.

De route snel naar de A31 en 120 km snelweg. Dat is mooi dan kunnen we ook het comfort op hogere snelheid testen. De A31 gelegen in Duitsland mag je onbeperkt snel. Maar niet bij een baustelle en we rijden een enkel baantje ongeveer 60 km. Dan een harde knal tegen de voorruit. Een tegenliggende vrachtwagen gooit een steen op en tegen de voorruit. Een diepe ster van 2 cms ?.
Janny maakt direct fotoos van de locatie en ster en we rijden verder.

We slaan de snelweg af en staan al snel op de parkeerplaats van Bourtange. Ik bel het verhuurbedrijf van een gevalletje ruitschaden en stuur ze daarna een mail. Goed verder met Bourtange het is nog vroeg en zetten een bakje koffie en nemen nog een lekkere krentenbrood met roomboter en gaan daarna het dorp in of beter gezegd het vestingstadtje. Het mooie is dat alles hersteld is naar hoe het was in de jaren 1700 dat het echt als vestingstad in gebruik was. Smalle straatjes en huisjes met een geschiedenis. We lopen de wal op en lopen een soort hoog steiger op naar een huisje. Je kan er in zitten en daaronder is een gat. Hier kan je je behoefte doen en plons hij valt in de gracht.

We lopen naar de molen een karakteristiek gebouw in het dorp. Vlakbij staat een gebouw met de deur open en dat is een Rosmolen. Het paard (Ros) liep daar rondjes en met een vermenigvuldiging van 15x werd de molensteen aangedreven. Bij ons op het dorp is ook een molenbuurt en nu weten we de betekenis van de straatnaam: Rosmolen ?. We hebben het dorp gezien en het is moeilijk voor te stellen dat er soldaten woonden en daar vochten tegen de opkomende vijand.

Terug bij de camper maken we soep warm en een bruin krenten muesli bol met kaas hebben we onze lunch. Ik stel de navigatie op Havenkade Musselkanaal waar een camper plaats is. We rijden door het Gronings landschap. We kijken ook naar een bordje eieren te koop en jawel daar is er eentje. We kopen twee dozen want het is bijna Pasen dan hebben we wat extra nodig. Niet veel later rijden we Musselkanaal in. We zien de bordjes Camperplaats en rijden er naar toe. Dan staan we voor het hek. 1 april pas open…. Ik kijk naar de dichtstbijzijnde camping. Dat is een naturisten camping en met 4 graden is dat nog te fris. Dan zie ik nog een minicamping in Musselkanaal en die is vanaf 15 maart open. We draaien om en 10 min later staan we op Minicamping Musselkanaal. We worden hartelijk welkom geheten en zetten de bus neer. De lucht is goed opgeklaard en de zon schijnt en is het tijd om de luifel te proberen. Uitdraaien lukt nog wel maar dan de pootjes. Er zit een klem op maar het pootje kan schuiven maar blijft niet vast zitten. Ik durf de klem niet te forceren naar boven. Tijd voor de handleiding. Daar staat draai het scherm uit en zet de pootjes neer. Daar hebben we niet veel aan. Dan maar Youtube en het eerste filmpje is duidelijk. De klem moet inderdaad naar boven toe en klaar is kees en zitten maar. Eigenlijk is het te fris en moeten we nog boodschappen doen. Dus hup alles weer inklappen en indraaien en op de fiets daar worden we warm van. Het is 10 min fietsen en we staan in de super. Weer wat makkelijks voor vanavond en wat fruit voor bij het ontbijt. We fietsen terug nu langs het kanaal en we gaan koken en lekker eten.

Het is mooi om zo te staan en we genieten van de omgeving tijdens het koken en eten.

Als ik dit typ is het 20.17 en zitten we aan de laatste ronde een glaasje op de mooie dag.

 

 

Deel op Social Media: