Oumbouk blog

Dag 38 - Bulunkul > Murghab

Dag 38 - Bulunkul > Murghab

Maandag 5 juni (38)

Vannacht zijn de vissenstaartjes er met een vloedgolf er weer uit gezwommen. Janny kon nog net het opvangen met een pedaal emmerzak. We worden wakker maar ik ben nog futloos en blijf nog leggen. De andere gasten zijn al weg. Twee met de taxi verder en de andere om de Unimog los te trekken. Als ik er uiteindelijk uitkom drink ik wat thee en we pakken de motoren.

Het weer is goed maar we moeten eerst de 16 km wasbord nog terug naar de M41. We doen rustig aan en we draaien de M41 op. Het is asfalt maar wat voor asfalt. Het golft enorm. We kunnen geen snelheid maken. Dan rijdt onverhard nog beter. We zien een lichtje aankomen. Het is een Duitse motorreiziger. Hij gaar naar Langar en vraagt of je binnen 200 km kan tanken. Ik bevestig het punt waar wij hebben getankt en we rijden verder.

Ik zit een beetje zompig op de motor. Ik probeer de omgeving in mij op te nemen. De wegen zijn recht en weids. We zijn omringd door muren van bergen. We rijden op 3900 meter hoogte. We stoppen en ik ga aan de kant zitten. Meer zit er niet in vandaag. Het is mooi rijden en plotseling zien we in de berm wat bewegen. Als we stoppen zien we overal de berg marmotten rennen naar hun holletje.  We rijden door en zien een fietser aan de horizon. Het is een Koreaan die in Alma Ata is gestart en naar Duitsland fietst. Hij is blij om ons te zien en vraagt of er een soort café in de buurt is. Ik help hem van zijn droom af. Het eerste plaatsje Alichur is ruim honderd kilometer verder.

We dalen af naar een groene vallei. In de verte zien we een dorp. Dat moet het eindpunt van vandaag zijn. We komen voor een controlepost en zien Murghab voor ons. De poort gaat open en we zoeken naar een slaapplaats. We rijden door het dorp en zien een pomp. Dat maar eerst doen. Tanken uit een emmer. We rijden verder en zien een groot gebouw achter hekken met daarop Hotel. We zetten de motoren binnen de poort en ik loop naar binnen. Ik vraag naar een kamer en ze hebben twee soorten. De standaard en de luxe met eigen toilet en douche. Die nemen we voor twee nachten. We betrekken de kamer en nemen een douche. We blijven op de kamer. Om 18.00 gaat de stroom erop en kunnen we alles opladen. We hebben geen honger en laten de maaltijd voor wat hij is. We duiken om 20.00 uur in bed.

Aantal kilometers 147

Pamir Hotel
Somoni st., 2, Murghab,

38°10'27.73'N
73°58'1.39'O

Deel op Social Media: