Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (14)

Rondje Adriatische Zee (14)

Vrijdag 7 juni 2019 

De tassen zijn ingepakt en we gaan ontbijten. Na het ontbijt maken we de tassen op de motor vast en gaan op weg. Napels uit via de snelweg en daarna rechtsaf het binnenland in. Het eerste stuks is nog druk met vracht verkeer. We gaan nog even tanken. Dat werkt bij deze pomp anders. De man moet met zijn kaart steeds de pomp activeren en dan kan er weer wat worden getankt. Gelukkig wel maar 1 bonnetje. 

De wegen worden bochtiger en de heuvels worden bergen. We slingeren over het asfalt weer omhoog. Om ons heen zien we dorpjes op de berg en tegen de berg. Soms rijden we erdoor en dan weer er langs. Hert is lunch tijd en we rijden over een doorgaande weg. We zien twee politiemannen en hun auto. Letten op de snelheid.... Achter hen zie ik een soort winkel en we stoppen. Het is een bakker en we nemen wat lekkere koeken en natuurlijk de koffie.

Ik pas iets de route aan en we rijden een stuk de doorgaande weg. We rijden door het Parc Regionaal del Matese. Het is mooi heuvelachtig rijden met bergen op de achtergrond. Het is tijd om een overnachting te zoeken en op de telefoon vind ik in het plaatsje Atina een B&B met zwembad. We rijden er naar toe maar er is niemand aanwezig. Ik bel en de mevrouw zegt dat ze er over een uur is. We gaan naar het dorpje en nemen wat te drinken en keren later weer terug waar we worden ontvangen door de eigenaresse. 

We krijgen een flesje water en een handdoek voor in het zwembad. Die gaan we maar gebruiken onze zwemkleding opgezocht en het zwembad in. Het is best lekker en het zonnetje is warm.

Na het douchen lopen we naar het dorp waar we in Restaurant Le. Cannardizie een lekker voorgerecht en daarna een stukje vlees. Het is een afwisselende dag geworden.

Deel op Social Media: