Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (3)

Rondje Adriatische Zee (3)

Maandag 27 mei 2019

Ik doe voorzichtig het gordijn opzij. Het wordt zo te zien een regenpakdag. We kleden ons aan in de motor outfit en pakken de tassen op de motoren. Door de fysieke gesteldheid van de eigenaar eten we in hun keuken. Ze zitten samen met een bakje koffie ook aan de tafel. Wij hebben ontbijt met yoghurt van de buurman, zelf gemaakt brood en jam en appelsap.. Onder het ontbijt praten we met elkaar. Zij heeft vroeger op een Honda 750 europa rond gereisd en hij was ruim 20 jaar zanger in een band. Er stonden een aantal LP's in de kast die ze met de band hadden gemaakt. Ze waren beide bereist en we hadden raakvlakken met hoe we tegen het beleven van andere culturen aankeken.

We stappen op de motoren en rijden naar Reijka. Het is een miezer regen waar je net nat van wordt. We rijden naar de haven waar we een foto maken. We worden weggestuurd want er komt een boot. We rijden de stad uit via de snelweg. Eenmaal uit de stad nemen we de afslag naar de kust. Het is nat en druk met verkeer.

Het is tijd voor een bakje en we vinden in het plaatsje Jadranova een terrasje wat overdekt is. We trekken al het natte goed uit en we kijken op het plaatselijke haventje. Er is met dit weer niet veel bedrijvigheid. Als we aan het tweede bakje zitten hoor ik motoren aankomen. Jawel een goepje Oostenrijkers strijken ook neer op het terras. De heren achter het stuur en de dames achterop.

We rijden het dorp uit en draaien de kustweg weer op. Door het verkeer en het weer zien we niet echt de Adriatische zee. We kijken af en toe rechts en zien ook aan de andere kant kale ritsen uit het water komen. Niet echt mooie eilanden om naar te kijken. Af en toe is het file rijden tussen de campers en caravans. We komen vele motoren tegen. Kortom best druk in het voorseizoen. 

Na al die bochten zijn we toe aan toch maar weer een bakje. We rijden naar het dorpje Jablanac. Ook hier een uitgestorven dorp met een paar stamgasten onder de parasol. We nemen soep met brood en een thee. Toch om een beetje warm te blijven. De kilometers schieten ook niet op met deze wegen. We vertrekken weer om toch wat kilometers te maken. 

Het is ook beginnen te waaien en is het opletten met rijden. Dan vallen de wolken nog verder naar beneden en rijden we in de mist. De bochten worden er niet minder om en de kilometers vorderen langzaam aan. Het eerste dorp van enige betekenis is Starigrad en als we binnen rijden zien we vele overnachting mogelijkheden. We gaan eerst tanken en de ketting in sprayen. We rijden iets terug en ik zie aan het water twee motoren staan en ik rij er naar toe en zie een leuk hotel. Janny komt er aan en ik bekijk met de meneer de kamer. Het heeft balkon met uitzicht en we betrekken hem snel om de natte kleding uit te trekken.

Na de opfrisbeurt lopen we naar de andere kan van de weg naar het steakhouse waar we onder de terras warmer lekker eten.

Deel op Social Media: