Oumbouk blog

Carpathians (1)

Carpathians (1)

Zaterdag 4 september 2021

Het is kwart voor zeven en ik ga uit bed. Ik ga de kamer uit als ik achter mij hoor: Ik ben wakker. Samen gaan we eruit en pakken de laatste dingen in de tas. De motoren staan klaar tas erop en ontbijt eten en broodje smeren voor onderweg. Om precies acht uur zitten we op de motorfiets.

De aanrijroute heb ik niet echt goed nagekeken en ik rij het pijltje achterna. De wereld is klein. De wolken hangen laag waardoor het vochtig en fris is. Via Nijmegen gaan we richting Duitse grens. Net voor de grens stoppen we voor een tank en koffiestop. We stappen weer op en rijden Duistland in. Het Ruhrgebied in en daar zijn vele snelwegen en het is dan ook goed opletten om de juiste afslag te nemen. Hier en daar zijn wat kleine wegwerkzaamheden maar we schieten aardig op.

In Duitsland staan bovenop de heuvels veel windmolens. Met de laaghangende bewolking zien we ze wel maar de wieken niet. Het zijn net spelden die in de wolken prikken.

Om half twaalf stoppen we voor een broodje. Na 160 km is het tijd om weer even af te stappen. Ook in Duitsland is het wereldje klein en fris met 14 graden. Maar na een kilometer of 400 kwam de zon en ging de temperatuur naar aangenaam 20+ . De snelweg is redelijk rustig geworden met verkeer en we rijden gestaag door. We hebben een snelle tankstop met pepermuntje en weer door. We rijden Kassel voorbij en rijden richting Leipzig. We rijden alweer 1 ½ uur en hebben trek in een bakje koffie en willen ook kijken waar we gaan overnachten. Koffie met een krentenbol en het Hotel is opgezocht.

Nog wel 168 km en 1 ½ uur rijden maar moeten er voor 17.00 kunnen zijn. De weg is nog rustiger geworden en ongemerkt gaat de snelheid iets omhoog en de kilometers gaan sneller voorbij. Bij Leipzig Oost slaan we af en is het nog 7 km naar de plaats Zwenkau. Het Hotel is snel gevonden maar eerst even tanken. De benzinepomp is snel gevonden en niet veel later staan we weer bij het Hotel Seehof. Bij het oprijden van de parkeerplaats zien we een trouwauto staan. Ik loop naar binnen en zie dat de zaal vol zit met mensen van de trouwerij. Ik vraag of er een kamer is. De meneer kijkt in de computer en zegt jawel nog 1 kamer. Ik zeg doe die dan maar.

We pakken de motoren af en gaan naar de kamer. We doen de deur open en mooi roze is niet lelijk ?. We frissen ons op en nu even wachten want de zal met trouw gasten is nog aan het eten. Daarna zijn wij aan de beurt.

We lopen even naar buiten en maken foto van het Hotel. We zien de bruidsgasten buiten lopen en we gaan terug het Hotel in er zitten mensen in het restaurant. We lopen naar binnen en vragen of we kunnen zitten en jawel hoor. Zo zitten we toch op tijd om 18.30 aan tafel. We kiezen wat van het menu en tosten op de geslaagde eerste dah. Al snel staat  het eten op tafel. Het is gezellig in het restaurant en we sluiten af met een thee.

Als ik dit schrijf is het half negen en kijken we terug op een mooie start en gaan vroeg ons bed in want morgen nog zo’n snelweg dag.

Gereden aantal kilometers 675
Hotel Seehof
Zur Harth 1
04442 Zwenkau
www.seehof-leipzig.de

Deel op Social Media: