Oumbouk blog

Dag 84 - Saikaiminato > Tottori

Dag 84 - Saikaiminato > Tottori

Vrijdag 21 juli 84

We zijn vroeg wakker en blijven nog even liggen maar om half zeven komen we eruit en eten ons gekochte ontbijtje. Dan gaat de boot telefoon en de receptie zegt dat we om 08.45 in de bar moeten zijn. Dan kunnen we als eerste van boord. Als we om ons heen kijken is dat niet echt nodig. De mensen lopen nog rustig rond en schijnen geen haast te hebben.

De bemanning is in het net vandaag en knikken iedereen op zijn Japans gedag. Een wereld van verschil met gisteren bij de aankomst van Korea. Dan kunnen we van boord en beneden staan er karretjes voor de tassen. Zo rijden we onder een overkapping naar de aankomst hal. Er staat een cameraploeg opnames van de ontscheping te maken. Ze zwaaien hard en ik zwaai terug en denk waar staan die voor? We worden opgevangen door een mevrouw die onze declaraties bekijkt en we kunnen door de Douane. Nog even door de scan en klaar. Daar worden we opgevangen door Tatiana van DBS. We moeten even wachten. In de wachtruimte kunnen we even de administratie bijwerken.

Dan komt Tatiana en we kunnen de motoren van boord rijden naar het Douane terrein. Dan is het weer even wachten. De Douane is gearriveerd met een ploeg en komen de motoren inspecteren. Er worden monsters van de handvaten genomen die worden getest op drugs. De banden worden gedesinfecteerd en is het wachten op de drugs uitslag. Het is best warm en ik ben aardig lek. De uitslag is ok en kunnen we de volgende procedure in die van het carnet. We moeten per taxi naar de Japanse ANWB. Die heeft alle informatie van ons vooraf van Tatiana ontvangen. Nu moeten we daar naar toe om het originele carnet te laten zien. Na ruim een half uur zijn we daar en een vriendelijke vrouw neemt de Carnets aan. Er worden wat formulieren geprint en het Carnet gekopieerd. Dan moeten we tekenen. Elke keer zegt ze He.. dan schrik ik weer of ik misschien ergens verkeerd mijn handtekening zet maar het gaat allemaal goed. Dan weer terug naar de Douane die met de papieren van de JAF (ANWB) het carnet afgehandeld en wordt de motor in ons paspoort bijgeschreven. Bij het DBS kantoor moet er nog de lossingskosten en verzekering worden betaald. We kunnen de motoren afhalen en de tassen erop en we rijden voor 14.00 de eerste meters in Japan.

Het straatbeeld is rustig en als we maar goed op onze voorligger letten gaat het best goed dat links rijden. Het eerste stuk is vooral stad en daartussen rijstvelden. We stoppen bij een kleine super waar een bord ATM bij staat. Janny staat onder de boom en ik ga naar binnen en jawel even van YEN pinnen en weer verder. Niet veel later zie ik een Shell. Ik heb nu geld en we gaan tanken. We worden vrolijk ontvangen en we zijn zo vol getankt. Het schiet niet echt op en we gaan naar de Express way en dat gaat wat sneller en we komen net na 16.00 aan in de plaats Tottori en gaan op zoek naar een Hotel. De eerste twee bestaan niet en ik vraag bij een informatie van een museum naar Hotel en hij zegt centrum. Dan maar de stad in. Het Hotel snel gevonden en naar de receptie. Ja dan de taal. Ook deze zijn wij niet machtig. Maar er wordt door vier man en twee dames er alles aan gedaan om elkaar te begrijpen en we lachen samen wat af. Dan naar de kamer en ja het is warm dus eerst de airco…. Maar een afstandsbediening in alleen Japans is toch lastig. Janny loopt naar de receptie en de meneer loopt mee en probeert ook van alles. Net als we naar een andere kamer willen komt er frisse lucht uit. Niet meer aan komen. Ik vraag naar een verloop stekker want die heb ik dus niet bij mij. Maar die heeft hij niet.

Terwijl Janny onder de douche staat schroef ik de stekker van de waterkoker en zet die aan mijn stekker. Probleem opgelost voor vandaag. De Electra gaat in werking als je een staafje in een sleuf moet doen. Die zit aan de sleutel. Maar we willen dat de airco aanblijft en frommelen de sleutel eraf en zo kan de Electra gewoon aan blijven. We gaan naar buiten en het is nog steeds warm. Bij het naar buiten gaan worden we door de receptie meneer geroepen. Hij heeft toch een verloop stekkertje gevonden. Dat wordt dadelijk weer terug monteren op de waterkoker. We zitten vlakbij het treinstation. We lopen er naar toe. Onder het station is een compleet winkel centrum. Wat we van Japan tot nu toe hebben gezien is dat er heel veel winkels zijn en ook met name superstores maar ook kleine supertjes met alle voorzieningen. En natuurlijk vele auto winkels. We kijken of we een stekkertje kunnen vinden maar de winkels zijn of gaan net dicht en we gaan naar het Japans restaurant onder het Hotel. We doen de deur open en zien twee dames wachten en er komt een naar ons toe en begeleid ons naar een tafel. O jee op onze knieën zitten. Maar nee het is een soort zitkuil. Wel eerst je schoenen uit en we gaan zitten. De mevrouw neemt met ons het menu door en we bestellen wat. Niet veel later komt er een heel tableau met van alles kleine gerechtjes en sausjes. Een mooie afsluiting van de eerste Japanse dag.

Aantal kilometers 118

Hotel Resh Tottori Ekimae – Budgethotel
Japan
〒680-0831 Tottori-ken, Tottori-shi, Sakaemachi
栄町752

N35° 29.729'
E134° 13.580'

Deel op Social Media: