Oumbouk blog

Mail aan Dorcas

Mail aan Dorcas


10-2-2013  18.47
Beste Dorcas,
 
Hierbij wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Peet van Dam wonende in Ridderkerk. Dit jaar 30 getrouwd en we hebben samen 4 kinderen. toen ik 45 werd heb ik gezegd ben het rondje zitten en formaliteiten beetje zat ik vier mijn volgende verjaardag weer als ik 50 wordt.
 
Deze week ben ik 50 jaar geworden. Met een daarbij behorende surprise party. Deze was verzorgd door de kinderen. Ik was totaal niet op de hoogte........
 
Tot zover korte introductie.
 
Sinds 1996 ben ik mij gaan oriënteren op Rusland en de voormalige Oostbloklanden. Dit ben ik gaan doen om ooit een keer een verre motorreis door Rusland te gaan maken.
In 2008 ben ik met een georganiseerde reis mee geweest naar Odessa. Dit was op de motor. We zijn door vele landen geweest waaronder Oekraine, Moldavie en Roemenie.
Dan kom je in een andere wereld.........
 
Mijn zoon is op een werkproject geweest in de Karpaten (World Servants) en afgelopen jaar heeft hij dit weer gedaan met onze dochter. Wij zijn naar de Dorcas camping in Debrecen geweest en zijn enkele dagen naar de Oekraïne met de auto geweest. Dit heeft op ons een enorme indruk achtergelaten.
 
Dit jaar mei gaan mijn vrouw en ik samen (elk op de eigen motor) weer naar Odessa en zullen een paar dagen in de Karpaten (Khust) zijn.
 
Afgelopen jaar zijn we mee gaan doen met de Dorcas activiteit adopt a granny. Hier steunen wij een oma in Rusland.
 
Ook hebben wij afgelopen jaar de Charity Cruisers ondersteund met hun voetbal Oekraïne actie. Wij zijn sponsor geworden en staan op beide zijden van hun Barkas busje. Hier volgden zij de oma’s in de Trans Karpaten die door Dorcas worden ondersteund.
 
Terugkomend op de introductie. Voor mijn verjaardag had ik gezegd (6 feb): Ik heb niets op mijn lijstje maar als je wat wild geven doe dan maar geld dan gaat dat naar het goede doel Dorcas.
Zo dus gebeurd een aantal mensen zijn die dag langs geweest (ik had vrij genomen) en wat geld ontvangen . Zo rond de 100 euro. Ik had mij voorgenomen het bedrag te verdubbelden en dit over te maken.
 
Tot afgelopen zaterdag ik een zaal binnen kwam en daar zat familie, vrienden collega’s. Daar stond ik dan...........
 
Kortom een fijne dag en avond met als laatste een cheque van alle giften EUR 750,—. Met de mededeling dat is voor jullie reis naar Oekraïne.
 
Ik heb iedereen ontzettend bedankt maar een paar tellen later realiseerde ik mij wat ik mijzelf had beloofd. Het opgehaalde geld doneren aan Dorcas en dit verdubbelen. Ik heb dit de gasten medegedeeld dat hun gift door mij wordt verdubbeld en ik het zal doneren aan Dorcas.
 
En daarom is deze mail. Ik wil hierbij EUR 1.500,—Doneren aan en project in de Trans Karpaten.
 
Wat wij heel graag zouden willen is om in mei 2013 als we in Khust zijn om een van de projecten van Dorcas te mogen bezoeken. Zo kunnen wij dit doorgeven aan allen die geld hebben gegeven.
 
Mijn vrouw en ik hebben voor onze motoravonturen een eigen website en facebook pagina. Ik wil dan ook een aparte blog pagina gaan maken waar we onze Dorcas ervaringen op willen delen.
 
 
 
 
Ter illustratie enige foto’s.
 
Met vriendelijke groet,
 
Peet van Dam
Deel op Social Media: