Oumbouk blog

Dag 14 - Erzurum > Doğubayazıt

Dag 14 - Erzurum > Doğubayazıt

Vrijdag 12 mei (14)

Het is een strak blauwe lucht. De koude valt mee. De bergen worden hoger en de weg slechter. De bepakte motoren moeten aardig werken de berg op. Het is niet druk op de weg en de kilometers schieten lekker op. Na de koffie is het nog 100 kilometer naar de laatste plaats in Turkije.

Dan zien we de besneeuwde top van de berg Ararat aan de horizon. De berg waar de Ark van Noach op is vastgelopen bij het zakken van het water van de zondvloed. Naast de berg is een lagere bergpiek zichtbaar. De kleine Ararat. Beide hebben een witte wolkkring om de top. We poseren voor de berg en het geïmproviseerde statief wordt opgesteld. De foto kan worden gemaakt.

We gaan door de stad en rijden een berg op naar het Ishak Pasa Palace. Vanaf hier is een mooi vergezicht over het dal en het paleis.
Op zoek naar het Hotel en David Koolmees vraag ik in het dorp waar het hotel is. Als we het gevonden hebben komt even later David aan. Gezamenlijk lopen we de stad in en eten bij een restaurant waar David al eerder is geweest. De eigenaar spreekt een beetje Nederlands. We praten bij en maken ons gereed voor de grens met Iran. Het is bijzonder om in deze uithoek een bekende te ontmoeten. Ik heb het Turkmeense Consulaat in Frankfurt gebeld met de vraag of het visum is goedgekeurd. Zijn antwoord is dat hij het heeft gemaild. We openen de mail en jawel we hebben het Visum binnen. Bij het Hotel laten we het printen. Het is een vaag wit papiertje waar we ergens onze naam kunnen herkennen. Als dat maar goed gaat.

We zijn klaar voor de volgende uitdaging: Iran.

Aantal kilometers 306

BUTİK ERTUR HOTEL
Vatan Mahallesi
İRAN TRANSİT YOLU ÜZERİ
04400 Doğubayazıt/Ağrı

39°33'7.07'N
44° 3'38.00'O

Deel op Social Media: