Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (10)

Rondje Adriatische Zee (10)

Maandag 3 juni 2019 

Om drie uur ben ik even wakker en hoor het hard regenen. Dat beloofd niet veel goeds. Iets na zeven ben ik wakker en kijk naar buiten. Het regent nog steeds. Ik zie op FB een regenradar foto van de Balkan en geheel Albanië licht de aankomende dagen in een regen gebied. Ij het ontbijt bel ik naar de ferry maatschappij en als we de overtocht willen verzetten moeten we dat doen in Durres bij het lokale kantoor.

Samuel heeft het ontbijt gehaald. Een broodje met pannenkoek er tussen. Een lokale specialiteit. We drinken thee uit de lokale bergen en een soort karnemelk. We geven de geplande kado's aan Sevran aan Denada en we nemen afscheid. We kleden ons geheel aan en vertrekken in de stromende regen. Het is maar 80 kilometer maar het is onder water door. 

We komen in Durres en in de haven zie ik wat boekings kantoren. We stoppen bij een kantoortje en vragen of het ticket is om te zetten. Dat moet op het kantoor van de ferry maatschappij en dat is bij het trein station. We rijden iets door en rechtsaf en vinden het kantoor snel. Het ticket is zo omgezet. 

We gaan nu op zoek naar een café waar we kunnen zitten en internetten. Die vinden we aan het begin van de boulevard. De boulevard staat geheel blank en we zijn net een water scooter. We trekken alle natte kleding uit en gaan lekker aan de koffie en later vers geperst sinaasappel sap.

Boven het café is een restaurant en daar gaan we wat eten. Het is drie uur en het wordt wat droger. Als het vier uur is zien we geen druppels meer in de plassen vallen. We kleden ons aan en gaan een klein rondje Durres en zoeken ook een plaatsje om op het strand de te komen. Ik zie een tussen door gangetje en we maken een fotosessie samen met de lokale honden.

We kopen nog wat voor vanavond op de boot en vlakbij de haven gaan we nog maar weer een keer een bakje koffie drinken. Om half zeven gaan we naar de haven en checken in en nemen nog maar een bakje koffie. Om half acht kunnen we aan boord en zoeken onze cabin. De boot ziet er netjes uit en de kamer is goed met douche en wc. We frissen ons op en gaan naar het restaurant en eten een echte Italiaanse Lasagne.

We vertrekken zo de Adriatische zee op en wij vertrekken zo naar ons bed.

Deel op Social Media: