Oumbouk blog

Carpathians (12)

Carpathians (12)

Woensdag 15 September 2021

Het is half acht als uk wakker wordt. Niet veel later wordt Janny wakker en kleden we ons aan en gaan naar ontbijt. Het is in een aparte ruimte welke compleet is ingericht voor het ontbijt. Alles is aanwezig zo ook voor het ontbijt. Als we onze buikjes vol hebben gaan we naar de motoren. We gaan de bergpas Transfarasgan rijden. We zijn ooit aan de andere kant tot de Tunnel gekomen maar die was toen nog dicht door de sneeuw. Maar voordat we daar naar toe gaan rijden we naar het plaatsje Avrig.

Van de week zag ik Sippie, een reiziger, een foto van de pas Transfarasgan rijden. Die hebben wij woensdag in de planning en ik stuur haar een bericht. Ze staan in de buurt van Sibiu waar wij dan zijn en ik vraag of ze het leuk vinden als wij een bakje koffie doen. Dat was prima. En daar gaan we dus eerst naar toe. Ik heb de coördinaten gekregen en ze staan langs een riviertje.

We vertrekken en het is snelweg en doorgaande weg en in een half uur zijn we op de weg naar  Sippie en Klaas. De navigatie zegt net iets te ver en ik pak de google maps en rijden 100 meter terug en daar komt Sippie net aanlopen. Ze zagen ons voorbij rijden. We rijden naar de rivier en daar staat klaas bij de camperbus. Het is erg gezellig en omdat wij ook naar een camperbus aan het kijken zijn vragen we honderd uit over de praktische zaken. Dan komen daar twee kuddes aan. Een met koeien en een met schapen. Beide met een herder en hun honden. De schapen gaan drinken bij de rivier. Dit is een mooi schouwspel maar voor de herder het werk van alle dag.

Het is gezellig en dan gaat de tijd snel maar we moeten verder we willen nog de pas op en we vertrekken. Sippie en Klaas gaan ook weer naar een andere plaats. Een aantal kilometer slaan we rechtsaf en is het begin van de pas. Er komen nu ook meer motorrijders maar ook veel auto’s de berg af. Het eerste stuks is haarspeld bochtend door de bossen dan een rechtstuk en dan ben je boven de bomen grens en gaat het haarspeld bochtend steil naar boven. De Transfarasgan is bekend zeker sinds Topgear dit jaren geleden als werelds beste pas heeft genoemd. Boven is het druk met stalletjes en is het betaald parkeren. We zetten de motoren neer en eten ons kaakje en sapje.

Dan loop ik verder naar boven en neem de fotos van de wereld beroemde haarspeld bochten. Het is mooi en tijd om dezelfde weg weer terug te gaan. Om 15.00 en 165 km verder zijn we weer bij het Hotel en drinken we een bakje koffie en frissen ons op en gaan de stad in. Het is wederom gezellig en bij het beach Volleybal gaan we op het terras zitten voor een glaasje. Daarna lopen we nog klein rondje en gaan op ander terras zitten voor een hapje eten. Het centrum loopt vol met mensen en de terrasjes raken aardig bezet. Vandaag start ook het evenement en dat begint om 20.00 dus dan maar zorgen dat we voor de drukte weer op de kamer zijn.

We doen nog even wat inkopen in een klein super en we lopen terug naar de kamer. Het was een mooie dag vandaag

PS Als ik dit schrijf is het 21.25 en gaan we bijna naar bed want morgen is weer een rijdag

Aantal gereden kilometers 168

Deel op Social Media: