Oumbouk blog

Dag 53 - Ayagoz > Ostkemen

Dag 53 - Ayagoz > Ostkemen

Dinsdag 20 juni (53)

Vannacht de treinen gehoord maar ondanks dat toch aardig geslapen. We koken water en maken ontbijt uit een zakje. Als we de tassen beneden zetten zit de mevrouw van het Hotel / Tehuis achter mij aan om de sleutel. Ik probeer ze uit te leggen dat we eerst de motoren bepakken en dat er nog spullen op de kamer liggen. Ze geeft het op en laat ons onze gang gaan. Als we klaar zijn lever ik de sleutel in en vertrekken.

Het is de derde dag over de steppe. De weg is iets beter en we rijden rond de 70km p/uur. Om de 10km staat er een bord let op kuilen in de weg en dat al zo ongeveer 1000 km….. Na 200 km hebben we lunch stop die dit keer bestaat uit een rozijnen koekje, Campina perziken drankje en een super KitKat. Janny gaat achterom voor een toiletstop en zit tussen het onkruid oftewel Wietplantjes. We tanken nog en we gaan de laatste 100km van de dag in. Dan is daar de stad Ostkemen. Het is nog steeds warm. We tanken, peilen de olie en smeren de ketting. Nu nog naar een Hotel. We rijden het centrum in en rijden langs een mooi Hotel. Ik vraag naar een kamer maar alles is vol. Ik vraag naar de presidentiele suite maar nee alles is vol. Ik zet daar mijn vraagtekens bij … Ik had nog een Hotel in de Navigatie gezet maar na drie rondjes rijden niet kunnen vinden. Nog iets van Hotel/appartement gezien maar dat was een afbraak flat. Toen Hotel Ust Kamegorsk ingetoetst en daar aangekomen zit Johannes in de lounge. Hij vertelt dat er geen warm water is en dat de douche in kamer 405 is. Ik probeer aan de balie een kamer met douche te krijgen maar dat dringt niet helemaal door en na twee mindere overnachtingen wil ik even wat meer gemak dan toilet en douche ergens op de gang. Ik heb de wifi code van het hotel en zoek naar een ander Hotel en ik vind Tavros Dedeman Hotel en niet veel later zitten we in alle luxe die we kunnen denken. De motoren in de garage.

Vanavond  Diner voor twee Janny’s verjaardag gevierd.

Het Hotel heeft een portier. Hij kan zo uit een James bond film zijn gelopen. Eigenlijk willen we met hem op de foto. Ik loop naar de receptie en doe mijn verhaal dat we een foto willen voor Janny’s verjaardag met de portier. Ze gaan het vragen en we kijken. De bewaker zijn strakke strenge gezicht gaat in een lach maar zijn vinger zegt nee.

Aantal kilomters 324

Dedeman Oskemen Tavros
Permitina 11/1, Ust'-Kamenogorsk 070000, Kazachstan

N49° 56.505'
E82° 37.667'

 

Deel op Social Media: