Oumbouk blog

Balkan 2015 11

Balkan 2015 11

1511 zondag 31 mei

Het is rustdag dus we slapen beetje uit. Als we bij het ontbijt komen zit een groep motorrijders uit Griekenland al te eten. Het ontbijt is al beetje uitgedund en is er nog maar 1 gekookt eitje…. We moeten wel een beetje op tijd zijn want we hebben om 10.00 een afspraak met Nenan uit Montenegro de Plaats Bar. We hebben een mooie wandeling vanuit het hotel en we zitten bij de ingang als een motorrijder aankomt. En jawel het is nenan. We maken kennis en wat fotos en gaan de stad in en nemen plaats op een van de vele terrasjes. We hebben een gezellig gesprek en aardig wat overeenkomsten. We zijn oa uit hetzelfde bouwjaar. Na de koffie vertrekt hij en wij gaan het oude Kotor verkennen.

Het stadje stroomt vol met toeristen maar ondanks dat hebben we het gevoel van Kotor te pakken. We slenteren door achteraf straatjes en lopen zo nu en dan een winkeltje binnen. Bij een kerk hoor ik geluid en gaan we naar binnen. Er is een soort bruiloft. Er staat een stel met de rechterhand inelkaar met een witte band erom. Daarachter staat nog een stel met een kaars. Het is een hele ceremonie waar we het eind niet van hebben gezien. De stad heeft vele doorkijkjes en met een beetje geduld staan er geen mensen op de foto. Ook de bekende busladingen chinezen lopen rond. Als we teruglopen ligt er een gigantisch cruise schip. Dat kan niet eens aan de kade en de mensen worden door eigen bootjes naar de kant gevaren.

We lopen weer naar het hotel en we genieten van de stad, de boulevard, de sfeer en zeker de hotelkamer. Van gisteren hebben we nog wat eten meegenomen uit het restaurant en we dekken de tafel op het balkon en genieten van de dag. Je hebt niet veel nodig om te genieten.

Kotor als je door de toeristen heen kijk kan je het gevoel van de stad en zijn bewoners pakken.

 

Deel op Social Media: