Oumbouk blog

Dag 2 - Heussenstamm > Enns

Dag 2 - Heussenstamm > Enns

Zondag 30 april (2)

De zon komt tussen de kieren van het rolluik door en het is licht in de kamer. We stappen het bed uit en pakken de tas in. We rijden met de motoren naar de bakker. Het is acht uur en er staat een rij tot buiten de winkel. Voor het ontbijt hebben ze een aparte bestelhoek en niet veel later zitten we buiten met  heerlijke belegde broodjes en een slootje koffie. Onder de stralend blauwe lucht blinken de motoren de zon tegemoet. We eten ons croissantje en kijken naar de rij mensen bij de bakker. Het is anders en we zitten nog niet in ons ritme. Onder de rook van Frankfurt beginnen we aan dag twee. Frankfurt de stad van de Turkmeense ambassade waar ik tweede paasdag ben geweest. We hebben nog geen antwoord en het is niet bekend of we door Turkmenistan kunnen…

We tanken in het dorp en we zijn klaar om wat kilometers te maken. Door een lang weekend in Duitsland is het redelijk rustig op de weg en de kilometers vliegen onder ons door. De wegen zijn goed en af en toe een welkome afwisseling met een “Baustelle”.

Langzaam slingert de snelweg door het heuvellandschap.

Er zit München in mijn hoofd en we volgen iets te lang de borden en we rijden te ver richting München. Ik maak een tussenroute die ons even van de snelweg afbrengt. Een welkome afwisseling van het windgeruis om je hoofd. Bij Deggendorf komen we weer op route. Bij Passau rijden we de grens over Oostenrijk in. We rijden nog ruim een uurtje en komen in het plaatsje Enns op zoek naar een Hotel. We rijden een paar keer rond het dorp en aan het dorpsplein bij de stadstoren vinden we een Hotel. De motoren staan naast het terras. We zoeken de receptie door het restaurant . Gevonden en we kunnen naar de kamer en we pakken de kamelen af en betrekken de kamer. De motoren mogen op de binnenplaats. We slapen boven het restaurant en na te hebben opgefrist lopen we de trap af en gaan eten en beseffen dat we nu echt onderweg zijn.

Het was een productieve dag. De motoren hebben hard gewerkt en mogen morgen weer verder

Aantal kilometers 612

Gasthof-Hotel Zum Goldenen Schiff
Hauptplatz 23
4470 Enns, Oostenrijk

48°12'49.48'N
14°28'46.63'O

Deel op Social Media: