Oumbouk blog

Dag 9 - Balikesir > Aksehir

Dag 9 - Balikesir > Aksehir

Zondag 7 mei (9)

We gaan op tijd op er staan wat kilometers te rijden vandaag. We rijden de stad uit en we zien de wolken laag hangen. Niet veel later zijn de wolken opgelost en rijden we lekker door. Het is nog wel wat fris en we doen de tochtstroken van de jas dicht. De weg is in aanleg van tweebaans naar 2x 2 baans weg. Dat levert wat afwisseling in het rijden en schiet het op en is  leuk rijden. We gaan klimmen en rijden op ruim duizend meter en het is eigenlijk wel koud. We rijden door en komen in een dorpje voor de traditionele thee en toiletstop. We kopen wat aardbeien, brood en een bakje thee we genieten weer van de levendigheid in het dorp.

We rijden het dorp weer uit en rijden gestaag door. Het voelt nog steeds fris maar we rijden verder en komen in de stad Afyonkarahisar. Overal staan grote gebouwen met Thermal hotel. Er zal hier wel iets met warm water zijn. We tanken met een bakje koffie en rijden de laatste 100 km.

In het dorpje Sultandghani rijden we naar de eerste Caravanistan. Een ommuurd gebouw waar men overnachtte tijdens het reizen met koopwaar . De deur is dicht en we rijden wat rond. We komen langs wat oude gemotoriseerde karretjes. Meer een rijdend bakje. Er zitten een paar man voor een gebouw. Het is de Haman het badhuis met sauna.

Nog een paar kilometer tot Aksehir. We rijden het dorp in. Er wordt overal gewerkt aan de weg en over door en langs de opbrekingen komen we voor een deur. Ik zie geen kenmerken van een hotel maar er komt een meneer en als ik vraag hotel knikt hij. Ik loop naar binnen en hij laat een kamer zien. Een geheel authentieke kamer met de moderne toebehoren. We lopen terug en we wringen de motoren door de poort naar binnen en we betrekken onze kamer.

Op het binnenplein zitten een jongen en meisje in blauwe kleding. Er worden foto’s gemaakt door familie, Het is de dochter van de beheerder die geslaagd is voor haar studie. Een examen feestje.

Na het opfrissen gaan we naar het dorp. We zien naaiateliers, kappers, thee huizen en nog meer thee huizen. Nog meer mannen met thee. Het is bijzonder om zo door het dorp te lopen.  Huizen uit vervlogen tijden in diverse kleuren. De was hangt voor het huis. We lopen in het heden door de tijd van vroeger.

We komen terug en we worden gevraagd wat we willen eten. We bestellen wat en de mevrouw gaat de keuken in. We eten originele Turkse gerechten. Gevulde pannenkoekjes maar vraag niet met wat, salade en gevulde noodles.

Met een vol buikje gaan we naar de mooie kamer. De kokkin komt morgen pas om negen uur dat wordt uitslapen.

Aantal kilometers 423

Akshehir Evi
Kuscu Mah. Battal Sokak No 22
Aksehir 42550

38°21'15.40'N
31°24'45.06'O

Deel op Social Media: