Oumbouk blog

Balkan 2015 09

Balkan 2015 09

1509 vrijdag 29 mei

Als we bij het ontbijt aankomen zit de groep Hongaarse motorrijders die gisteren zijn aangekomen al te eten. We hebben weer een lekker eitje voor ontbijt. We pakken de motoren en rijden net eerder weg dan de groep. We stoppen even voor een eerste foto en daar worden we voorbij gereden door de groep. We gaan nog even tanken en vullen onze rugzakken met water. Klaar voor een dag rijden.

We slaan af richting Durmitor. Het is een klein weggetje met huisjes tegen de bergen aan. Niet veel verder slaan we echt rechtsaf de bergen in. Het uitzicht is adembenemend. We stoppen regelmatig voor een foto. We komen zelfs sneeuw muren tegen.  Als we boven op een bergje zijn zie ik de groep motorrijders staan. Voor een foto zeker. We rijden naar de groep en men gebaart hevig naar ons om te stoppen. Ze staan tussen een sneeuwwal. Ik wil doorrijden totdat hij wijst op het bevroren dooi ijs. Ik ga ze voorzichtig voorbij. Janny volgt af en toe geholpen door een Hongaar.

We rijden verder en komen steeds vaker een sneeuwmuur tegen. Niet bij alle muren is de weg bevroren. Zo rijden we verder totdat er een zeer lange muur met veel sneeuw is. We stoppen en lopen eerst vooruit. Het gaat wel lukken. De groep rijdt ons achterop en wacht. Wij rijden voorzichtig verder. Het gaat goed maar voorzichtigheid is geboden.

Na een paar sneeuwmuren verder komt er nog langer stuk wat dik bevroren is. Ik rij eerst en kom aan het eind even niet goed uit . Ik kan de motor houden en laat hem even iets terug glijden. Ik probeer het iets verder aan de kant en rij door. Inmiddels is de eerste Hongaar tot achter Janny gekomen. Ik pak Janny de motor en rij deze in mijn spoor verder. Wij zijn erdoor. Er komen nog vele stukken maar niet meer zo erg. Naar beneden gaat het makkelijker. Na de laatste sneeuwmuur hebben we de groep niet meer gezien.

Naast deze extra activiteit is het uitzicht ontzettend mooi. Sneeuw bergen en vergezichten. Bij een bankje stoppen we en genieten nog even na en laten het zweet even opdrogen. We vervolgen onze weg welke door een hoogvlakte gaat. We rijden tot aan waar de rivier de Tara en Piva in elkaar stromen. Hier kan worden geraft en is ook de grens met Bosnie.

We hebben een koffiestop in het rafting cafe waarna we de Piva canon in rijden een niet zo lange canon maar wel groen en met een bijzondere brug van rots naar rots. Na de stuw rijden we langs het meer door vele tunnels naar de plaats Pluzine. Hier hebben we de snicker stop.

We rijden naar Niksic waar we Hotel willen zoeken. De weg is mooi breed en de omgeving blijft mooi. Groene bergen met daarachter besneeuwde bergtoppen. Er is gewoon geen verkeer op de weg en is het heerlijk rijden op onze eigen snelheid. Net voor Niksic is er een nieuwe weg. Als deze de stad in gaat zie ik een bord van een hotel en dat is nog 800 meter. We rijden er naar toe en betrekken onze kamer. In hetzelfde gebouw is een supermarktje. Hier doen we na het eten onze inkopen voor morgen.

 

PS na het toch wel bewolkte weer wat we tot gisteren hebben gehad was het vandaag een stralende dag met zon en blauwe lucht.

Morgen naar Kotor……………….warm

 

 

 

Deel op Social Media: