Oumbouk blog

Dag 72 - Chita > Mogocha

Dag 72 - Chita > Mogocha

Zondag 9 juli (72)

Het is 07.00 uur en ik doe het gordijn open en kijk naar buiten. Het is zwaar bewolkt maar droog. We pakken onze tassen in en nemen deze mee naar beneden naar het ontbijt. Dat scheelt weer een paar trappen lopen. We komen langs de etage manager die zegt iets, waarschijnlijk wil ze de sleutel maar ik zeg dat we nog terugkomen.  Na het ontbijt nog een verdieping zakken en komen we langs de receptie. Ze zeggen nog wat tegen ons maar mijn Russisch is nog niet veel beter geworden. Ik wijs naar de tas en zeg motocycli. We lopen de achterdeur uit en gaan onze roltassen op de motor zetten. De motoren hebben er twee vriendjes bij. Er staan twee Koreaanse BMW motoren. Als we bijna klaar zijn staan de meneer en de mevrouw van de receptie om ons heen te springen en wapperen met wat papiertjes. Ik gebaar rustig aan we zijn nog niet weg. We hebben geen motorjas aan of bij ons. De helm hebben we ook niet en uiteindelijk begrijpen ze dat de andere spullen nog boven liggen en we zo dadelijk komen uitchecken.

We pakken ons in en doen dit keer ook de capuchon van de regenjas op zodat de regen niet in je nek kan lopen. We rijden weg en gaan eerst tanken. Het systeem in Rusland, en nog meer landen, is zo dat je eerst moet betalen voor de liters dat je wil tanken. Bij de benzinepomp loopt een pomp bediende en daar vraag ik aan of we full kunnen tanken. We zijn inmiddels zover in Rusland dat men niet begrijpt wat ik wil. Ik ga dan ook eerst naar binnen en probeer uit te leggen dat ik full wil tanken en daarna wil betalen. Men wil eerst geld zien. Dat laat ik zien maar is niet genoeg. Ik moet ze echt geld geven en dan kan ik tanken. Dan is het wel zaak dat men niet het bedrag in de pomp zet want dan moet ik dat bedrag ook tanken. Misschien is het makkelijker om ongeveer uit te rekenen wat we nodig hebben maar voorlopig lukt Full nog steeds.

Na getankt te hebben rijden we de stad uit de regen in. We zijn nu wat meer voorbereid en ondergaan de regen gelaten. We gaan er zelfs bij zingen. Samen over de intercom liedjes over water zoals daar zijn: Berend botje ging uit varen, varen varen over de woelige baren, hoe kwam Mozes door de rode zee, Spetter spatter spater, lekker in het water (Alfred Jodokus Kwak), Ik heb een potje met vet tm couplet 89, schipper mag ik over varen, onder moeders paraplu en nog een paar. Als de liedjes op zijn is het droog en zien we ook wat van de omgeving.

De weg slingert zich door het groen beboste heuvellandschap. Hier en daar zijn er van de bomen alleen de stammetjes nog over welke van onder zwart zijn. Dat zal door brand zijn. Daar hebben we nu geen last van, ook niet van muggen. De wegwerkzaamheden beperken zich tot af en toe een reparatie aan een brug. Het is 17.00 uur als we de afslag nemen naar het plaatsje Mogocha. Het dorp ligt aan de Trans Siberische spoorlijn. We gaan eerst even tanken. Eerst even melden bij het loketje en dan tanken maar. De keuze is niet groot er is maar een soort en dat is benzine oct 82. We rijden het dorp in. Er moet een hotel zijn maar dat zie ik niet. Van Wilco heb ik nog een pensionnetje en dat is snel gevonden. De motoren mogen de garage in en we ruimen onze kamer in. Voor het opfrissen moeten we zelf warm water met de waterkoker maken want het warm water is kapot.
Opgefrist en wel zitten we aan de zelfgemaakte noodles, toch makkelijk een waterkoker op de kamer. Naast het pension zit een winkeltje waar we een lekker Kersen toetje kopen.

Volgens insiders is er in dit dorp een chapter van de Russische Iron Angels. Het clubhuis is te vinden op Mapsme en we lopen er naar toe. Via een brug over het spoor rangeer terrein. Het dorp ziet er rommelig en verwaarloosd uit. We weten daar wel doorheen te kijken. De kinderen spelen in het park, de oudere jeugd rijdt wat met auto’s met knalpotten rond. Mensen doen inkopen in de winkeltjes. Zo komen we bij het clubhuis. Er rijdt net een motorrijder op een Transalp weg en daarmee is het clubhuis ook dicht. We maken een foto en lopen terug. Het was een mooie, vochtige dag.

Aantal kilometers 589

Hotel Mogotcha

N53° 44.450'
E119° 46.178'

 

Deel op Social Media: