Oumbouk blog

Bern en de Alpen (3)

Bern en de Alpen (3)

Maandag 28 September 2020

Na het ontbijt ben ik de mogelijkheden gaan bekijken voor het volgende stuk. De laatste dagen is er veel sneeuw in de bergen gevallen en zijn er veel passen dicht. We bekijken de weers voorspellingen en naar de eventuele tweede keus opties als een pas toch opeens dicht is. We komen uit op de plaats Aosta in Italie. Ik zoek ook direct een hotel en boek deze voor twee dagen.

Janny heeft een wasje gedraaid en voor de koffie gezorgd. Rond twaalf uur zijn we klaar. We nemen nog 1 koffie met een stukje brownie van gisteren. We bekijken waar we gaan eten en we reserveren om 18.00 uur een tafel in het centrum van Bern. Ik heb een wandelroute via het park en de zoo uitgestippeld om uit te komen bij het regeringsgebouw in het oude centrum.

De eigenaar van de woning is in de tuin bezig en we maken even een praatje. Hij is de tuin winterklaar aan het maken. We zeggen gedag en lopen de wijk in. Het zijn allemaal grote huizen die zijn verdeeld in appartementen. Dan zien we een hek. We kunnen eromheen. Dan zien we waar we lopen. Hier staan grote huizen wat ambassades zijn van oa Saudi Arabië en Turkije. Bij de ambassade van Korea begint het park. Het is meer een bos. Dan horen we een roetsjjjj. Hoog in de bomen glijden en klimmen kinderen. Iets verderop zitten ze bij een haarvuur. Door dit gedeelte van het bos zijn meer van deze plaatsen. We lopen  verder en komen bij de dierentuin. We zien de Flamingos en Wisenten vanaf het wandelpad. We komen aan beneden bij de rivier. Hier is een brug naar de overzijde en daar gaan we over om verder naar de stad te lopen. Dan staan we opeens bij een soort oude caravans en blokhutjes. Hier wonen de alternatieven en iets verder hebben ze hun festival terrein. Dan moeten we een klim omhoog doen. Het kan ook met de lift maar we hebben geen Zwitserse franken dus lopen we omhoog. Hier hebben we een mooi uitzicht over de stad.

We lopen door de winkelstraat onder de promenade van de gebouwen. Het is een gezellige drukte. We gaan kijken voor mij naar lange T-shirts voor het motorrijden. De bussen en trams rijden af en aan. Mensen zitten op terrasjes en op bankjes. Het is tijd voor een broodje en we gaan op een terrasje zitten We genieten van ons broodje en kijken naar alle soorten mensen die voorbij komen. Tegenover ons zijn de mensen een schaakspel op de grond te doen. En daarnaast een spel met volgens ons toiletrol houders maar dat zal het wel niet zijn. Dan is het tijd voor de toiletstop en Janny gaat naar binnen maar helaas geen toilet. We gaan weer verder en slagen bij de C&A . We nemen er gelijk maar twee. We komen weer uit bij de brug waar we gisteren over zijn gelopen. Hier is ook de parkeerplaats met Avia benzinepomp. Daarboven zit een cafe en daar nemen we nog maar een bakje koffie en hier is wel een toilet. Dat lucht weer even op.


We gaan weer richting centrum en nemen plaats op een bankje om even de tijd vol te zitten en om ons heen te kijken. Het is half zes en we gaan naar het restaurant. Het heet Restaurant Lotschberg en staat bekend om zijn raclette het Zwitserse kaasfondue. We gaan zitten en nemen eerst wat te drinken een cola zero met de naam : Cola Lola Nullo. We bestellen het kaasfondue menu met de naam: Moitie-Moitie . Dat begint met een salade en een vleesplankje. Het is heerlijk en als de bordjes zijn opgehaald wachten we met spanning op de pan met kaas.

Het vuurtje wordt aangestoken en daar komt de pan met gesmolten kaas. We hebben er brood en aardappeltjes bij. We breken een stukje brood wat gaat op de vork en halen die door de kaas. De vork omhoog en even wachten en eten maar. Het is heerlijk en inmiddels is de zaak vol. We doen rustig aan en genieten van het overheerlijke eten. Een aanrader Restaurant Lotschberg in Bern.

Ons B&B staat in de wijk Muri en gisteren zag ik een taxi met de naam Muri in een Toyota Corolla. Ik zoek het even op en jawel gevonden en bel deze taxi. Hij komt er in 10 min. Aan en jawel daar komt hij aanrijden. Inmiddels is het een beetje gaan regenen en zijn we blij met de taxi. De man woont inderdaad in de wijk Muri maar komt oorspronkelijk uit Libanon maar woont al 30 jaar in Bern. Voordat we het weten staan we weer voor de B&B.

Bij dit schrijven is het nu 21.00 uur en is Janny haar tas aan het inpakken voor de dag van morgen.

Deel op Social Media: