Oumbouk blog

Balkan 2016 04

Balkan 2016 04

1604

Het ontbijt met het gebruikelijke olie eitje. Maar gelukkig hebben we nu onze eigen jam. We halen de motoren van het terras en zijn al snel weer onderweg. We komen wat stukjes tegen die we herkennen van de dag ervoor en zo komen we aan in Ropaje waar we in het zonnetje genieten van de laatste koffie in Montenegro. De Cappuccino was heerlijk. Gemaakt met slagroom waar de verse koffie in doordrong waardoor je op het laatse een lobbige koffie room had heerlijk. We trekken alles aan want we gaan weer omhoog. En niet veel later rijden we in de mist en tussen de restjes sneeuw. W gaan de grens over en komen in Kosovo. Het is middag en we gaan naar de super in Pej met restaurant. We eten een heerlijke hamburger die we de gehele middag nog proven. En dat voor 1 euro.

Kosovo is rommelig en onoverzichtelijk. We rijden naar de grens met Albanie. Na de grens gaan we naar het dorpje Tropoje waar Dorcas een landbouw project heeft.

We vervolgen de weg naar Bajram Curri. Dit is in de regio een grote plaats (8200 inw) en de toegang naar de Valbona vallei. En naar Fierza Ferry over het Komani meer.

We zoeken een benzinepomp en die zien we en het is ook nog een Hotel. Tanken en boeken maar. Echter geen restaurant en geen ontbijt. Ontbijt geeft niet want we moeten de boot van 09.00 halen. Het is een luxe kamer zeer on Albanees. Maar gelukkig het bad is zo lek als een mandje en naast het bad is een tweede waterplas ontstaan…..

Voor het avond eten gaan we het dorp in en eten een heerlijke pizza. In een winkeltje kopen we ons toetje en water voor de volgende dag.

 

Deel op Social Media: