Oumbouk blog

Dag 48 - Bosteri > Charyn Canyon

Dag 48 - Bosteri > Charyn Canyon

Donderdag 15 juni (48)

Bij het ontbijt eten we onze rijstepap netjes op en verlaten we Talisman Village. We rijden langs het Issykul meer door de dorpjes. Er is weinig verkeer en het is lekker rijden. De bergen en het meer komen dichter bij elkaar en dan zijn we aan het einde van het meer. We hebben een tankstop en dan is het linksaf naar Kazachstan.

We rijden door een dal en het asfalt is intussen verdwenen. Aan de horizon zien we een dorpje en daarvoor is het linksaf naar de grenspost. Als we voor de slagboom stoppen zijn er twee motorrijders achter ons gekomen. We maken de inmiddels bekende foto land uit en naar de post van Kazachstan weer op de foto en klaar is Kees. De snelste grens tot nu toe.

Het is nog 50 km tot de Canyon. We slingeren door de heuvels en plotseling rijden we over de vlakte. We stoppen op de vlakte in een dorpje en gaan onder een boom zitten en eten ons meegenomen eitje en een paar kaakjes. Nog een klein stukje dan zijn we er. Van de vlakte komen we al een soort Canyon tegen met uitzichtpunt. Het is de rivier waar ook wij naar toe gaan. We slingeren nog even door en komen bij de afslag over een onverharde weg en jawel wasbord 10km .

Eindelijk bij de slagboom. Ik wissel gelijk wat dollars en hij zegt naar de parking. Ik zeg nee naar de Camp plaats en hij doet de poort open. We rijden naar de ingang van de canyon en dat is best steil….. Ik rij mijn motor voorzichtig naar beneden en klim daarna terug en rij de motor van Janny ook naar beneden. In de tussentijd komt er een dikke 4x4 en die heeft toch moeite met het laatste stukje. We komen even bij van de actie en rijden verder.

De Rotsen hebben grillege vormen. De Rotsen worden hoger naarmate we afdalen naar de rivier. Dan is het een scherpe bocht links langs een rots en is het onder de rots door. We verwonderen ons aan alle vormen om ons heen. We zien een bord over het pad. Eco park. Verder gaat het niet. We zien een paar hutjes, een overdekte picknick tafel, een paar yurts en wij stoppen bij een gebouw met terras. Ze hebben een kamer en eten en ontbijt. Dat was niet verwacht maar wel lekker. Naast ons zijn er drie fietsers en net voor het eten komen de twee motorrijders van de grens aan. Zij hadden 200 mtr na de grens een lekke band. Ik zit dit te schrijven onder de overkapping en we horen het donderen……

Morgen naar boven.

Aantal kilometers 185

Tourist Eco Park
Charyn Canyon

N43° 20.994'
E79° 04.849'

 

Deel op Social Media: