Oumbouk blog

Dag 1 - Vertrek From here to Tokyo

Dag 1 - Vertrek From here to Tokyo

Zaterdag 29 april (1)

Het is 06.00 als ik plotseling wakker wordt… ik heb gedroomd dat ik de motor bij de motorzaak ga ophalen en bij het terugrijden naar huis een rare beweging maak en de motor valt…. Het hele stuur en accessoires kapot…. Daarna heb ik niet meer geslapen.

Na het ontbijt de motoren gepakt en koffie gezet.  Daar staan ze de motoren. Onze reisgenoten voor de aankomende maanden. De reis kamelen bepakt en bezakt wachten ze op hun berijders.

Daar komen de eerste motor rijders al aan. Het is een drukke gezellige ontmoeting met hier en daar een traan en een knuffel. Tien uur scherp rijden we weg. De tracking staat aan. We rijden met twaalf motoren het eerste stuk tot Venlo. Het rijdt vlot door en binnen anderhalf uur staan we aan het eerste bakkie koffie. Een paar nemen hier afscheid van ons waaronder Ad en Paul motormaten van het eerste uur.

Met de PCMC rijden we verder en na 100 km stoppen we bij een benzinepomp en nemen we afscheid. De PCMC gaat naar de Moezel en wij naar Tokyo.

We zijn samen. Het rijdt lekker vlot door en het komt allemaal nog bekend voor. We zijn een beetje op vakantie nog niet op reis. Het is een vreemd gevoel. Zijn we echt op weg naar Tokyo of alleen maar een rondje. Nee we zijn echt op weg

De eerste kilometers zijn gemaakt en net na Frankfurt luchthaven zijn we geland in een dorpje niet ver van de snelweg. We bellen aan bij Hotel Villa Sofie. Er wordt opengedaan en we betrekken een kamer. Het is wel zonder avond eten en zonder ontbijt. Voor het avondeten vinden we een tafeltje bij Ristorante Salvatore aan het dorpsplein tegenover de kerk. Het eerste buitenlandse  eten is binnen.

Wat onwennig lopen we terug naar onze kamer en kruipen ons bedje in om morgen de eerste echte reisdag te maken.

Aantal kilometers 473

Hotel Villa Sofie
Wiesenbornweg 1
63150 Heusenstamm

50° 3'36.23'N
 8°48'31.02'O

Deel op Social Media: