Oumbouk blog

Rondje Brabant

Rondje Brabant

Poging twee om de kast in de garage aan te passen loopt uit in een ritje door Brabant. Na het ontbijtje controleer ik de bandenspanning en zet de motoren buiten. De lucht is blauw maar het is nog wel fris. We rijden via de snelweg naar de Loons en Drunense duinen en zetten onze motoren tussen de fietsen en nemen plaats op het zonovergoten terras van de Rustende Jager. Het begin is goed :-)

Het is de voor ons bekende route. Het begin gaat nu langs een nieuwbouw wijk maar er is nog net een paadje. We zijn weer blij met de vertrouwde TKC80 bandjes en we rijden over graspaden en zandpaden. Gracel gaat lekker snel. Dan zegt Janny dat haar remt niet werkt. Ik zeg dat zal wel van de bandenwissel nog zijn. Knijp maar even goed in de rem. Ik rem ook en daar komt Janny voorbij zetten. Nu rem ik zegt ze. Dat klopt niet. We stoppen en ik kijk naar de voorrem. Het euvel is snel gevonden. Er mist namelijk een bout.

Ik zet het even goed vast met 1 bout en daar staat ineens een vracht auto. Ok even opzij. Ik hoor een soort motorgeluis in de verte. Ik zie aan de bosrand allemaal busjes. Er is daar een crosswedstrijd. Daar zal toch wel iemand een passende bout hebben. We rijden er naar toe en vragen of men een bout heeft. Direct komen de bakjes met boutjes en moeren naar voren. Maar na een paar busjes te hebben gehad niets gevonden. Bout M10 zit niet in een cross motorfiets......

Dan maar Google: Yamaha Dealer.... Ik zie er een aantal en bel de dichtsbijzijnde op. Nippon Motorcycles in Tilburg. Ja hij heeft vast wel ergen een bout. We rijden er naar toe. Janny zonder voorrem. Bij de zaak aangekomen en uitgelegd. Daar kwam ook de bak boutjes en moeren naar boven. De eerste was raak en na 5 minuten weer op pad.

We gingen verder waar we waren gebleven en over de zandpaden naar Haghorst. Hier bij ons vaste zaakje een lekker broodje op. Op het terras genieten we wat er allemaal voorbijkomt van solex tot reuze tractor. We vervolgen onze weg en we besluiten om de route iets in te korten. We eindigen daar waar ik de week ervoor nog met de Super Tenere was.

Het was even wennen maar het was weer een mooi ritje met alle soorten wegdekken.

PS Bij de bandenwissel was dit de laaste band en die zou ik wel even alleen erin zetten. Daar ben ik vergeten die bout goed vast te zetten .........

Deel op Social Media: