Oumbouk blog

Bern en de Alpen (7)

Bern en de Alpen (7)

0720 Vrijdag 2 oktober 2020

Kwart over acht komen we uit bed en gaan we door de kloostergangen naar het ontbijt. We hebben broodjes en yoghurt met muesli en thee. We doen rustig aan want de plannen voor vandaag gaan niet door wegens de regen. We blijven vandaag in ruste in het klooster. We eindigen het ontbijt met een koffie.

Onder het ontbijt heb ik contact gelegd met Marco Pesenti. Een Italiaan die ik van FB ken en ons af en toe gevraagd als we in de vuurt waren of we langs kwamen. Ik geef aan dat we langs kunnen komen morgen en hij reageert enthousiast. Een hotel in de buurt geboekt dat is al vast geregeld.

Op de kamer maak ik weer nieuwe routes de andere kant op want Frankrijk is nogal regenachtig. We zien wel hoe het loopt. Morgen eerst richting Milaan. Het regent nog steeds en we rusten op de kamer aardig uit. We hebben trek in een bakje koffie en lopen met motor laarzen aan en de regenjas en onder de paraplu met het mondkapje (door Janny gemaakt van stof uit Japan) naar het dorp. We gaan een koffie brood ij tentje in en het is behaaglijk warm binnen. De koffie staat er zo en ik vraag of ze ook een broodje hebben. Ja hoor ze kan een tosti hamkaas maken. Toen gelijk nog maar een bakje koffie besteld. We zitten heerlijk en de klanten komen en gaan zo hebben we ook nog wat te zien.

Weer terug naar het hotel waar we weer verder rusten want eten kan pas om 19.30. Om 19.00 lopen we naar het dorp en ik pin nog wat cash en kopen wat drinken voor de avond. We lopen een stukje terug en gaan bij Pizzeria Bella Napoli naar binnen. We zijn de eerste maar al snel loopt het vol. Zelfs de Politie komt hier zijn Pizza halen. We sluiten het af met een toetje een Tiramisu en Pannacotta.

Als ik dit schrijf is het 21.55. Morgen is het plan snel weg te zijn naar de snelweg om snel weg te zijn uit het regengebied.

Deel op Social Media: