Oumbouk blog

Dag 52 - Usharal > Ayagoz

Dag 52 - Usharal > Ayagoz

Maandag 19 juni (52)

Ik maak Janny wakker en feliciteer haar met de verjaardag. We pakken de tassen en gaan naar beneden. We zien de cola jongen op de bank slapen. We gaan in de stoelen zitten van de wifihoek. We internetten wat maar van enig ontbijtspoor is niets te bekennen. We pakken de tassen en maken een Adventure ontbijt klaar.

De poort gaat open en we vertrekken. Achter ons komen donkere wolken aan waar we gisteren vandaan kwamen. De weg is niet echt beter dus voorzichtig aan. De veldbloemen groeien mooi en de steppearend zweeft boven ons langs. We rijden in de buurt van een meer en de omgeving is groen met hoog riet. De ene keer slingert de weg over heuvellandschap en de andere keer recht over de vlakte. We zien een man aan de kant van de weg bij een auto. Als we dichter bij komen zien we dat het een pop is. De pop heeft een vis in zijn hand. We stoppen en draaien om. In de auto zien we iets in beweging komen. Het is een man en laat ons de vissen zien. Zo werkt dat. Je slaapt zelf en als er iemand voor de pop stopt dan ga je zelf eens kijken J.

Het is rond de middag en we slaan af om in een dorpje wat te kopen. Maar de weg is slecht en we keren om en zien een motorrijder aankomen. Ik toeter en hij stopt. Het is Johannes uit Sary Tash en hij heeft hetzelfde dorp als eindbestemming. We rijden gezamenlijk op en stoppen bij een benzinepomp waar we even bij kletsen. Het is nog 50 km en we komen aan in het dorp. Hotel 1 ziet er niet zo goed uit maar Hotel 2 heeft van buiten een kleurtje. We betrekken de kamer wat toch wel klein is en de wc aan het eind van de gang en voor de douche moet je sleutel halen en betalen. Als we de douche hebben overleefd lopen we het dorpje in en kopen wat voor morgen en vanavond en een ijsje. We gaan op een bankje in het park zitten en eten ons aardbeien ijsje op. We lopen weer terug en ik ga naar Johannes en we praten wat over de route. Dan gaan we, naast het Hotel (Gostinitsa), naar een best een aardig eetgelegenheid. We nemen wat te drinken en een cake/taartje. Het eten durven we toch niet aan. We gaan terug naar de kamer en eten nog een lekkere noodles met vruchtensap toe.

Het heet Gostinitsa wat Hotel betekent in het Russisch. Het staat naast het trein station. De bewoners zijn zeer verschillend. Zo te zien wonen er ook voor langere tijd. Als je iets wilt als WC papier of handdoeken moet je naar beneden. Daar is een ruimte waar de vrouwelijke conciërges het gebouw beheren. Hier kan je dus voor de diensten die je wilt kopen. Ik hoor boven op de gang geruzie en hoor het huisraad door de gang vliegen. De beheerster komt boven en met niet mis te verstane worden grijpt ze in. De douche is een verhaal apart. Nou ja verhaal. Het is een stenen trechter waarboven je moet balanceren en dan de kraan aan krijgen. Als je geluk hebt wordt je nat en blijf je staan. Het toilet is een nog grotere uitdaging. In een ruimte is achteraan een verhoging en daarboven is een soort gat. Daar ben ik maar niet aan begonnen. Maar we hebben een dak boven ons hoofd en een bed om te slapen.

Niet de meest feestelijke omgeving voor je verjaardag. We hebben Janny’s verjaardag gevierd met een ijsje. Meer zat er vandaag niet in.

Aantal kilomers 238

Hotel Ayagoz

N47° 57.839'
E80° 26.574'

Deel op Social Media: