Oumbouk blog

Balkan 2015 15

Balkan 2015 15

1515 donderdag 4 juli

Na een heerlijk ontbijtje vertrekken we richting Grossglockner. Er zijn al aardig wat motoren en campers en fietsers onderweg. Dat worden er alleen maar meer als we echt op de pas rijden. We rijden door een groen dal met dorpjes en watervallen. Bij Heiligenblut is de toll post en daarna begint het haarspeld rijden. Opletten om niet teveel te remmen voor een haarspeld. Eerst vaart minderen dan juiste versnelling en door de bocht. We komen bij een rotonde en Grossglockner is linksaf we rijden nu boven de boom grens en we rijden tussen de besneeuwde bergtoppen. Op het uitkijkpunt aangekomen is het gezellig druk en uit uitzicht erg mooi. We nemen een kijkje in de winkel en we eten wat bij de motor en kijken mensen en motoren.

We rijden terug naar de rotonde en gaan richting Edelweiss spitze. We rijden haarspeld na haarspeld en dwars door de sneeuw met overal om je heen besneeuwde bergtoppen. De pas is hier 2500 meter en de hoogste in Oostenrijk.

We dalen af en het is nu aardig druk met het overige verkeer en we worden regelmatig voorbij gereden door andere motoren. Zij komen voor de bochten wij voor de bergen.

Beneden aangekomen is het een drukste van jewelste en we stoppen en slaan alles gade bij het drinken van een bakje koffie. De mevrouw van de tolpoort deelde ons mede dat er vertraging was door een frontaal ongeluk. Als we verder afdalen moeten we inderdaad wachten. De brandweer is net klaar met opruimen en zien we lange remsporen. Uitkijken dus….

Beneden aangekomen slaan we links af en gaan we naar Gerlos Alpenstrasse waar een erg grote waterval is. We rijden weer al haarspeldend naar boven en genieten van de uitzichtpunten. We zien ook veel cabrio auto ritten en ook vele scooters. Bij het zoeken naar een winkel blijkt het in Oostenrijk een feestdag te zijn vandaar de drukte op een donderdag. We zien ook vele Duitsers die met auto en aanhanger met motoren het weekend in de Alpen komen doorbrengen.

We vervolgen onze weg over de snelweg naar Innsbruck en daarna rijden we de Fernpass op en zoeken een slaapplaats.

 

Pension Kreuz

Morgen de pas rijden en daarna snelweg.

Deel op Social Media: