Oumbouk blog

Bern en de Alpen (13)

Bern en de Alpen (13)

Donderdag 8 oktober 2020

We kijken naar buiten en zien de wolken langskomen. Daarboven uit steken de besneeuwde bergtoppen. Het ziet er betoverend uit. Vanaf het ontbijt zien we elke keer weer een ander  landschap. We hebben een lekker ontbijt en we maken ons klaar voor de kilometers vandaag.

De motoren komen uit de garage tas erop en rijden maar. We zitten net voor de Fernpass. Een favoriete pas omdat je zonder Vignet Oostenrijk door kan. Het is er redelijk druk. Net over de pas is een uitzicht naar de berg “Zugspitze”. We stoppen even en maken een fottootje. Verder zal er weinig berg meer langskomen.

We dalen verder af en rijden de grens over en is de weg veranderd in een snelweg. We moeten even wennen aan de snelheid en het ontbreken van bochten. Eenmaal op gang vordert het gestaag. Er zijn enkele kleine werkzaamheden en de daarbij behorende stau. Na een tankstop zitten we net weer in de flow als ik schrik van plotseling remmend verkeer voor een stau. Janny schrikt van mijn onverwachte beweging. Het gaat allemaal net goed. Het is blijven opletten.

Om kwart voor zes komen we bij het Hotel. We nemen een douche en weer de gewone kleren weer aan naar beneden voor het eten. We genieten  van het laatste uit eten en daarna snel naar bed.

Als ik dit schrijf is het 9 oktober 20.19. Dit kan ik wel een dag onthouden.

Deel op Social Media: