Oumbouk blog

Wereldreis door Nederland (2)

Wereldreis door Nederland (2)

Dag 2/5

De weersverwachtingen waren niet goed. Kijkend op de buienradar is het om half tien droog. We gaan naar het ontbijt en lopen langs de rijk gevulde buffet. We genieten er lekker langs van en jawel het is droog geworden. We pakken de motoren en er is nog een enkel spatje maar we hebben er vertrouwen in en laten het regenpak in de tas.

Van Venray gaat het naar Vierlingsbeek waar het pontje naar Bergen op ons ligt te wachten. We staan nog niet stil of de pont vertrekt. Er is net genoeg tijd om te betalen en we zijn aan de overkant. Na het het dorp Bergen slaan we links af de bossen in. Het is een nat gravel pad wat lekker rijdt. Af en toe stoppen we om de omgeving in ons te laten opnemen. Het groen, de geur van het bos en de vogels die we zien vliegen zoals de bonte specht , het is genieten.

We rijden het bos uit zo de dahlia velden in. In vele kleuren in lange rijen staan ze op de velden. De velden gaan weer over in bos en opeens staan we met uitzicht over een soort vallei. Hier stroomt de rivier de Niers. We kijken over het groen naar het dorp Ottersum waar de kerk het beeld bepaald. Op de voorgrond een kudde bruine koeien. Het is tijd voor koffie en we rijden om de vallei heen naar het dorp Ottersum en vinden bij de plaatselijke bakker een heerlijke kersen flap met koffie. Op de tafel ligt een folder van de vallei waar we net hebben over gekeken. Het is het plan om deze vallei bij hoog water te laten onderlopen zodat het water zijn weg kan zoeken en de dijken in het rivierengebied tot aan de Biesbos  niet hoeven te worden verhoogd. Met als gevolg vijf dorpen onder water.

We vervolgen onze weg en de weg gaat omhoog. We rijden richting Groesbeek en komen langs een 2e wereld oorlog vliegtuig monument.  Dat is niet het enigste monument in Groesbeek. Naast het vrijheidsmuseum zijn er nog meerdere oorlog monumenten.

We rijden het dorp uit en kijken uit over de omgeving. Ik zie een benzinepomp langs de weg met een wel heel lage liter prijs en we gaan snel tanken. Als ik goed kijk staat alles in het Duits aangegeven. De weg is Nederland maar de benzinepomp is net Duitsland en heeft de Duitse benzineprijs. We rijden verder Duitsland in over kleine landweggetjes. Deze zijn echter zeer blubberig van de tractoren die aan het oogsten zijn. De motor beschermt niet echt tegen het opspattende bruine goedje en we zitten er van top tot teen onder.

Het is tijd voor de lunch. Ik zoek een plaatsje maar kan niet echt iets vinden en door een wegomlegging moeten we weer een stukje terug. Dan maar via de doorgaande weg naar Emmerich. Het is even wennen aan al dat verkeer. De brug is in onderhoud en alle verkeer moet over een baan. Na de brug gaan we naar de stad Emmerich en rijden de Rijn Boulevard op. Even een foto schieten bij de kerk en dan een bakje koffie zoeken. We nemen een foto als ik paar meter verder ook een leuk foto plaatsje zie. Ik rij er naar toe en Janny manoeuvreert haar motor iets naar achter en rijdt ook naar mij toe. Als ik haar hoor roepen neen daar gaat hij. Ik kijk om en zie dat Janny de motor neer legt. Door de gladde oneffen stenen hield ze de motor niet en val op een betonblok. We zien wat schrapschade en maken de fotosessie af.

Tijd voor koffie en het meegebrachte lunchpakket: broodje met gek, ei.

We bekijken de schade end at valt toch wel tegen. De voorvorkpoot heeft aan de bovenkant schade en de radiateur is gedeukt. Hij lekt niet dus rijden kan. Hier moet even goed naar worden gekeken.

We gaan weer verder en rijden Emmerich uit richting s Heerenberg en bekijken daar kasteel Bergh.
Omdat het zo mooi rijden is schieten de kilometers niet op. Ik ga op zoek naar een overnachtingsplaats en dat in de richting van Markelo. Ik stel de navigatie in en via de doorgaande weg is het nog ongeveer 60 kilometer. We rijden door de groene omgeving. Dan weer bos dan weer weiland. Maar alles is groen. We rijden de parkeerplaats op en er is plaats. Alles de kamer op en eerst even opfrissen.

In het restaurant is het gezellig druk. We zijn zo'n beetje het jongste stel van de aanwezigen. Het lekkerste hou je meestal voor het laatst zo ook vandaag we sluiten af met een overheerlijk toetje.

 

Gereden kilometers 160

Deel op Social Media: