Oumbouk blog

Dag 60 - Altai > Buutsagaan

Dag 60 - Altai > Buutsagaan


Dinsdag 27 mei (60)

We zitten in de ontbijtruimte en wachten op het ontbijt als ze met iets van een gebakken ei komt. Ik had de kokkin aangegeven dat we een gekookt ei willen. Daarop knikte ze. Maar ontbijt komt niet dan maar vast thee gevraagd. Dan komt de mevrouw van het Hotel en vraagt wat het probleem is en ik zeg dat we een gekookt ei willen ipv een gebakken prutje. Paar tellen later staan er drie sneetjes brood en een gekookt ei.

Dan komen er een paar mannen binnen en geven ons een hand en vragen of wij de Hollanders zijn met de motoren en ja dat zijn wij. De mannen zijn met een 4x4 naar Olgi geweest om wat in de natuur te kamperen en zijn nu op de terugweg. Een van de mannen was Sunny Oh die gisteren een foto op FB zette met de Spaanse BMW rijder. We hebben op FB veel gezamenlijke motorvrienden en hij vind het geweldig. We wisselen gegevens uit en daar komt Vitin de Spaanse motorrijder. Hij vertelt dat hij met 90 km in het zand over de kop is gegaan. Hij heeft last van zijn ribben en heeft paar dagen rust in het Hotel. We vertrekken niet voordat er nog wat foto’s zijn gemaakt en daar gaan we. Na een paar kilometer worden we ingehaald door de mannen en ze zijn druk ons aan het filmen. En dan is het weer gewoon rijden tot hoever het is op asfalt.

Na 125 km houdt het op en duiken we de werkzaamheden in die overgaan in een wirwar van sporen en weggetjes. We rijden onze eigen snelheid en we stoppen regelmatig om wat te drinken of wat te eten. We rijden op pepermunt Strong. Het is warm, het is hobbelig en we slaan ons door het eerste stuk heen tot de plaats Buutsagaan. We gaan eerst tanken en dan moet er in het dorp een Hotel zijn. Bij de benzinepomp staat een motortje met een stel die ook net getankt heeft. Ik vraag of ze weten waar je kan slapen. Hij rijdt voor naar wat een hotel moet zijn. Daar is niemand en hij gaat alleen het dorp in op zijn motor op zoek naar de Hotel beheerder. Hij komt terug en we moeten naar een gebouw ernaast. Daar wordt gegeten en hij vraagt of we willen eten. Ik zeg nee een slaapplaats is genoeg. Dan komt hij met een ander meisje en we moeten hem volgen. We scheuren door het dorp en een poort gaat open en daar staan drie yurts. We betrekken een van de yurts.

Na te zijn opgefrist gaan we naar de winkel en kopen eten voor de avond en water en koeken voor de dag van morgen. Voor de winkel eten we een ijsje en zien het dorpsleven aan ons voorbij gaan. We hebben noodles voor de avond gekocht en als we terug zijn koken we water en dekken we de tafel. De noodles zitten in een verpakking waar je uit kan eten. Dus water erin en eten maar. Het is aardig aan de smakelijke kant. Oftewel best pittig. We hadden nog gevraagd of het pittig was maar dat viel wel mee zij de winkel verkoopster. We moeten wat eten en we eten ons bakje leeg. We blussen onze maag met een yoghurt toetje.

Het was een mooie maar intensieve dag met een onverwachte overnachtingplaats. We praten nog even na en ik zeg dat de snelheid morgen iets omhoog moet om de dagafstand in het licht te halen. Vandaag was 85 km onverhard waar we ruim vier uur over hebben gedaan. Morgen staat er ruim 200 onverhard op de planning. We gaan goed slapen om morgen weer op alle kracht aan het werk te gaan.

S’avonds zitten we op een bankje voor onze eigen yurt een spelletje woordzoeker te doen. Als er druppeltjes beginnen te vallen doen we ons dak van de yurt dicht en gaan we naar binnen.

 

Aantal kilometers 207

 

Yurt

Buutsagaan

 

N46° 10.644'
E98° 41.684'

Deel op Social Media: